Aleksander Damnjanovic Nilsson och Markus Björkqvist skriver A-kontrakt

Publicerad 17 juni 2021 i Herr,Nyheter

Malmö FF flyttar upp de lovande mittfältstalangerna Aleksander Damnjanovic Nilsson och Markus Björkqvist från P19 till A-laget.

Aleksander Damnjanovic Nilsson (t.v.) och Markus Björkqvist.

Aleksander Damnjanovic Nilsson
Position: Innermittfältare
Födelsedatum: 2002-09-05
Födelseort: Malmö, Sverige
Moderklubb: Malmö FF
Kontraktslängd: 2022-12-31

Sportchef Daniel Andersson om Aleksander Damnjanovic Nilsson: ”Aleksander har länge visat framfötterna i ungdomslagen och har precis som Markus varit uppe och tränat med A-laget frekvent. Han är en passningsskicklig innermittfältare med fin speluppfattning och förmåga att styra tempot i matcherna.”

Aleksander Damnjanovic Nilsson: ”Jag har spelat i Malmö FF sedan jag var fem år gammal. Klubben är som mitt andra hem och det känns otroligt skönt att skriva på ett A-kontrakt. Det är stort att få chansen i Sveriges bästa klubb. Här är viljan alltid att vara bäst, det har varit likadant ända sedan jag var liten. Nu siktar jag på att få vara med så mycket som möjligt och bli ännu bättre som spelare.”

Markus Björkqvist
Position: Innermittfältare
Födelsedatum: 2003-09-04
Födelseort: Malmö, Sverige
Moderklubb: Bara GIF
Kontraktslängd: 2023-12-31

Sportchef Daniel Andersson om Markus Björkqvist: ”Markus tog stora steg redan under fjolåret när han var uppe och tränade med A-truppen. I år har han varit uppe ofta och gjort fortsatt bra ifrån sig när han spelat i både U21- och A-lagsmatcher. Det är en spelare med mycket i sitt register och med sin härliga attityd tar han för sig på rätt sätt.”

Markus Björkqvist: ”Jag är oerhört glad, det är detta jag har jobbat för i flera år. Det är grymt kul att tillhöra MFF och det är riktigt bra kemi mellan alla spelare, man är taggad inför varje träning. Konkurrensen här är jättetuff, men jag kommer att ge allt för att prestera och utvecklas. Det är bara att fortsätta kämpa.”

huvudpartners

officiella partners