Akademiframgångar i Holland

Publicerad 29 maj 2009

Fredagen den 22/5 lämnade Fotbollsakademins klass 8 Malmö och styrde bussen mot Utrecht, Holland. Målet var den årligen återkommande OSM 75 Toernooi där fotbollslag från hela Europa samlas och spelar turnering varje vår.

Klassen som åkte går i skolan tillsammans i MFF:s fotbollsakademi och gemensamt för majoriteten av spelarna är att de spelar i MFF:s P15-lag under tränare Anders Lindsjö. Det var också sistnämnde som tillsammans med lärarna Peter Ovesson, Elfe Olsson och Gun-Marie Lind följde med på resan som ledare.

Efter en lugn bussresa ner checkade gruppen under fredagskvällen in på hotellet och började ladda för turneringen. Det var ett tufft spelschema som väntade under helgen så det gällde att ladda batterierna ordentligt med mat och mycket vila. Under lördagen spelade man så fyra gruppspelmatcher med följande resultat:

Gruppspel:
MFF – Sporting Portugal 1 – 1
MFF – Feyenoord 1 – 1
MFF – Austria Wien 2 – 1
MFF – FC Utrecht 5 – 0

”Med dessa resultat vann vi gruppen och fick under söndagen möta 2:an (CSKA Moskva) och 3:an (Anderlecht) från den andra gruppen” meddelar tränare Anders Lindsjö.

På söndagen väntade så slutspelet och våra talangfulla 15-åringar fortsatte att övertyga på planerna. Först spelade man oavgjort, 1-1, mot belgiska Anderlecht och efter det slog man ryska CSKA Moskva med 1-0. Efter sex matcher var Fotbollsakademins klass 8 fortfarande obesegrade och upplägget för turneringen var sådant att de nu var klara för final mot nyss nämnda Anderlecht.

Slutspel:
MFF – Anderlecht 1 – 1
MFF – CSKA Moskva 1 – 0

Anders Lindsjö avslutar: ”Vi tog oss till final och fick här möta Anderlecht igen. Matchen var helt jämn och det slutade helt rättvist 0 – 0. Straffar fick avgöra och här drog vi det kortaste strået och förlorade med 6-7. En andra plats i detta sällskap är dock ett bevis på att vi jobbar med rätt saker varje dag i Fotbollsakademin och på kvällsträningarna.”

Efter att den tyngsta besvikelsen från finalförlusten lagt sig tror jag att spelarna trots allt var ganska nöjda med sin insats när de satte sig på bussen och rullade hem mot Malmö igen. Fotbollsakademin hoppas få återkomma till turneringen i Utrecht många år framöver och så länge som våra spelare bjuder så tufft motstånd som vi gjorde i år och har gjort tidigare år är sannolikheten förhoppningsvis stor att så blir fallet.

Truppen: Philip Dahlberg, Pa Konate, Anton Mähl, Alexander Blomqvist, Alaa Aouida, William Möllestam, Eli Diaz, Rebin Asaad, Emil Grimbe, Tim Frederiksen, Pawel Cibicki, Jonatan Ericsson-Holmqvist,
Dino Islamovic, Filip Pivkovski, Karl Björnstedt, Mert Kocacenk, Jesper Fridh, Anton Rosenqvist, Qendrim Selmani

//Andreas Georgson