Åge Hareide inför BK Häcken

Publicerad 22 oktober 2022 i Herr,Nyheter

MFF reser till Hisingen för match mot serieledande BK Häcken på söndagen. Här är Åge Hareides tankar inför årets näst sista allsvenska bortamatch.

BK HÄCKEN – MALMÖ FF

Avspark: Söndag 23 oktober, 17:30
Spelplats: Bravida Arena
TV-sändning: Matchen sänds på discovery+

Åge Hareide om:

Läget i truppen:
– Vi är lite tunnare än tidigare. Jonas Knudsen är avstängd och Lasse är inte med. Han fick samma symptom igen senast. Det var en whiplashliknande situation och det såg inte bra ut. Felix vilade från träningen idag men är med i truppen. Martin är också med i truppen, sedan är det en kamp mot klockan för honom. Det är alltid besvärligt med muskelskador.

Matchen mot Djurgården:
Spelarna gjorde det bra i första halvlek utifrån det vi jobbar efter och hur vi vill ha det. Både taktiskt, men även själva spelidén med flera löpningar och färre spelare med i uppbyggnadsspelet. Fler spelare längre upp i planen. I andra halvlek får vi en mental breakdown och släpper in dem i matchen. Det handlar mycket om det mentala och där är vi sköra.

Hugo Larsson:
Han är ung, dynamisk och tänker och gör det som vi arbetar med. Det är mycket fint för en tränare att ha en sådan spelare. Det bästa med honom är farten i benen, både med och utan boll. Det är där han sätter tempo och kan löpa ifrån spelare med boll.

BK Häcken:
Vi går in till varje match och tittar hur vi kan vinna, det är vår utgångspunkt var än i tabellen motståndaren ligger. Vi spelade jämnt mot Djurgården och Hammarby som är två topplag, det kan vi göra mot Häcken också. De har gjort det bra och varit i Stockholm två gånger och vunnit båda gångerna, det är starkt.

huvudpartners

officiella partners