A-kontrakt och utlåning för Sebastian Nanasi

Publicerad 01 juni 2020 i Herr,Nyheter

Malmö FF är glada att meddela att Sebastian Nanasi har skrivit A-kontrakt med föreningen. Avtalet sträcker sig till och med 2021. Samtidigt lånas den 18-årige offensiva spelaren ut till allsvenska Varbergs BoIS FC i ett avtal som löper året ut.

Sebastian Nanasi, född 16 maj 2002 i Kristianstad, började spela fotboll i Viby IF och fortsatte i Kristianstad FC innan han tog steget till MFF:s P19-lag under sommaren 2018. I P19 Allsvenskans slutspelsserie i höstas noterades Nanasi för imponerande 22 mål på 11 matcher.

Han kombinerar fotbollen med skolgång i MFF:s akademi på Eleda Stadion.

Under säsongen 2020 kommer Sebastian Nanasi att vara utlånad till Varbergs BoIS FC som inför säsongen tog steget upp till Allsvenskan. Utlåningen sker med omedelbar verkan.

Daniel Andersson, sportchef

– Sebastian är en smart spelare som är stark i sista tredjedelen av planen. Han har gjort många poäng i P19 och tagit stora kliv i utvecklingen den senaste tiden. ­Under våren har han i perioder tränat med A-laget och visat att han klarar av den här nivån.

– Utlåningen till Varberg känns som en mycket bra lösning. Joakim Persson har tidigare haft honom i Kristianstad och han ville verkligen ha honom i sitt lag vilket känns bra eftersom det är viktigt att få speltid på hög nivå för att utvecklas ­. ­

Sebastian Nanasi

– Det känns väldigt roligt att få den här möjligheten­. Nu gäller det att jobba hårt. Det har varit lärorikt att träna med A-laget under våren och jag har fått ­lära mig mycket av både Jon och från spelarna i truppen.

– Att lånas ut till Varberg är en spännande utmaning. Det känns ­rätt ­för min utveckling och mitt mål är att ­knipa en startplats och göra lite poäng.

huvudpartners

officiella partners