4-0-seger över BP!

Publicerad 01 november 2010

MFF besegrade Brommapojkarna med hela 4-0 på Grimsta IP måndag kväll! Målskyttar Jeffrey Aubynn, Agon Mehmeti, Dardan Rexhepi – och på övertid på straff också Daniel Andersson! Därmed leder MFF inför sista omgången Allsvenskan på 64 poäng, samma som HIF, med nio plusmål till godo.

Men det satt hårt åt. Första halvlek på Grimsta IP förblev mållös. MFF hade svårt att få tillräcklig fart spelet mot ett BP som trots sin prekära situation – de rödsvarta var i princip tvungna att vinna matchen för att ha chans på kvalplats – höll sig kyliga och inte gick bort sig.

– Vi inledde matchen bra, men när vi inte fick det där första målet blev vi stressade, sa Roland Nilsson i paus.

Inledningsvis i andra halvlek talade inget för en scenförändring – men så gjorde MFF-tränaren ett byte. Jiloan Hamad ut, Jeffrey Aubynn in, och efter bara fyra minuter på plan nickade Jeff in ett långt inlägg från Ulrich Vinzents i mål! 1-0 till MFF!

Efter målet behärskade MFF matchen, och så gjorde Roland Nilsson sitt andra byte. Daniel Larsson ut, Dardan Rexhepi in. Och efter tre minuter på plan spelade Dardan – efter ypperligt förarbete av Jeffrey Aubynn – fram Agon Mehmeti till 0-2!

BP var nu en gång för alla ettt slaget lag, och med sju minuter kvar av matchen fick Dardan Rexhepi nicka in sitt andra allsvenska mål, på nytt från inlägg av Ulrich Vinzents – 0-3!

I 90:e minuten skulle Jeffrey Aubynn fått straff sig tilldömd efter en makalös soloräd in i straffområdet, men domaren friade. In i tredje övertidsminuten pekade han dock på elvameterspunkten efter att Guillermo Molins – en av matchens förgrundsgestalter – ryckts i byxan(!). Närmast overkligt säker exekutor Daniel Andersson, som därmed noterades för sitt femte mål för säsongen. Domaren blåste kort därefter av – 4-0 till MFF!

Liksom 4-0-segern över Häcken ett oerhört styrkebesked från MFF, fast av ett annat slag: MFF lyckades trots 55 motiga minuter få hål på BP, göra matchen helt till sin och vinna.

Nu väntar en för guldstriden helt avgörande sista omgång på söndag. MFF möter Mjällby hemma, och kommer vid seger att förbli överst i tabellen. Swedbank Stadion är sedan länge utsålt. Malmö håller andan.