3-3 för U21 i Halmstad

Publicerad 10 augusti 2009

Med två mål från Robin Simovic och en rökare i krysset av Jeffrey Aubynn tog MFF:s U21-lag ledningen med 3-1 över HBK– men släppte in två mål i slutminuterna.
– Synd när vi annars gör en fantastiskt bra prestation, säger Leif Engqvist.

Halmstads BK U21 – Malmö FF U21

3 – 3 (1-2)

Målskyttar MFF:
0-1 8 min Robin Simovic
0-2 42 min Robin Simovic
1-3 53 min Jeffrey Aubynn

MFF:s laguppställning:
Dusan Melichárek

Jetmir Useinovski, Pelle Holm, Mak Dzonlagic, Tobias Malm

Amin Nazari, Ivo Pekalski

Jimmy Durmaz, Alex Nilsson(21), Jeffrey Aubynn(72)

Robin Simovic

Ersättare: Tobias Uddenäs(mv), Dardan Rexhepi(21), Emil Kadhum, Tobias Lewicki, Skerdilaid Gashi(72).

Det hände mot Kalmar hemma, det hände mot Öster hemma förra veckan, och det hände mot Halmstad borta ikväll: MFF U21 släppte in mål i slutminuterna. Den här gången till och med två stycken: MFF ledde med 3-1 när det var två minuter kvar, men reducering av HBK i 88:e och kvittering i 92:a ryckte bort två av tre så gott som klara poäng.

– De fick lite tryck på oss i slutet, men så farligt var det inte. Vi ska bara inte släppa in två mål med två minuter kvar. Men vi hade ett ungt lag idag, och vi var lite naiva i vissa lägen. Istället för att hålla i bollen lite och få 30 sekunder att gå så sökte vi en svår, avgörande passning – när vi leder med 3-1 och det är några minuter kvar. Så tappade vi boll och fick kontringar emot oss, suckar Leif Engqvist efter matchen.

Sucken kanske ännu lite tyngre just för att Leif annars bara hade positiva saker att säga, och höll matchen för en av U21-lagets bästa hittills i år.
– Det är synd när vi annars gör en fantastiskt bra prestation över lag. Hela laget är bra idag, och alla A-truppsspelare gör bra ifrån sig. Jag tycker absolut vi var det bättre laget. De lyfte in långa bollar mot Ajsel Kujovic matchen igenom, men inte så mycket mer; de sprang aldrig ifrån oss. 3-3, men det känns som en förlust.

Inte svårt förstå varför. MFF tog ledningen redan i den 8:e minuten genom Robin Simovic, och samme man drygade ut ledningen i 42:a. HBK han sticka emellan med en reducering minuten innan paus, innan Jeffrey Aubynn avlossade kvällens, ja sannolikt veckans kanon åtta minuter in i andra. Efter en kombination med Dardan Rexhepi tog Jeff bollen med sig – och från åtminstone 30 meter drog han till och sköt bollen rakt upp i vänstra krysset!

Det ska noteras att det i dagens U21-lag bara fanns två ”överåriga” spelare: Jeff och så Dusan i mål, samt att en dryg handfull annars aktuella spelare är iväg på landslagsuppdrag med blågula U21 och P18. Två byten gjordes i matchen, båda på grund av – av allt att döma ej varaktiga – skador: Alex Nilsson ut redan i 21:a efter en hård smäll på skenbenet, Jeffrey Aubynn ut i 72:a efter en så kallad genomtrampning; Dardan Rexhepi och Skerdilaid Gashi ersatte.

Några noteringar av individuella spelarinsatser från Leif:

Ivo Pekalski. Nyförvärvet från Landskrona gjorde sin andra U21-match.
– Ivo gör en jättebra match. Han visar bra speluppfattning, håller i bollen bra, hittar bra positioner både i anfalls- och försvarsspel, har mycket boll och fördelar spelet.

Robin Simovic. Tvåmålsskytten.
– Robin har varit jättebra i juniorlaget på sista tiden och spelar lite som Edward Ofere idag; stark på att ta emot bollen och sen spela den enkelt.

Jetmir Useinovski. Satt på U21-bänken för första gången i förra matchen, gjorde idag debut från start.
– Jetmir gör det jättebra som högerback, och han hade även en bra chans att göra mål i slutet.

Mak Dzonlagic. Mittback som besvärats av skador men nu är tillbaka, tidigare i år utlånad till IFK Malmö, nu till Lunds BK.
– Mak får med beröm godkänt idag, och visar att han har tagit ett kliv till.

Eventuella noteringar vid en anblick av södra U21-seriens tabell är kanske inte lika positiva. MFF parkerar för närvarande på en föga smickrande sjundeplats, men det ska också tilläggas att serien haltar svårt, att MFF har 1-2 matcher mindre spelade än lagen ovanför och att mer än hälften återstår. Viktigast är att knipa en femteplats (sannolikt räcker också en sjätteplats) för att säkra avancemang till höstens slutspel och chans att försvara U21-mästerskapet från ifjol.

Nästa vecka blir viktig med två matcher: HIF hemma tisdag 17.00 och Ängelholm borta torsdag 18.00.

Tobias Christoffersson