Viktiga diskussioner när hållbarhetskonferens följdes i Champions Lounge

Publicerad 04 oktober 2023

Fredagen den 15 september livesändes hållbarhetskonferensen A Sustainable Tomorrow från Champions Lounge på Eleda Stadion. Malmö FF arrangerade tillsammans med Exceed en av evenemangets 150 hubbar.

A Sustainable Tomorrow har funnits sedan 2016 och är en digilog konferens som i år livesändes till 150 hubbar runt om i Norden. Konferensens fokus är hållbarhet och här samlas de främsta experterna, inspiratörerna och påverkarna för att uppmana till att göra skillnad – på riktigt.

Arrangerades tillsammans med Exceed

Det var tredje gången som Malmö FF var hubb för konferensen och i år valde klubben att samarbeta med konsultbolaget Exceed för att höja upplevelsen ytterligare.

– Vi på Malmö FF har tillsammans med Exceed gjort ett stort jobb med vårt hållbarhetsarbete och vår ambition är som alltid att vara bäst i Sverige, ledande i Skandinavien och etablerade i Europa. Det är en inställning som vi vill utveckla och inspirera fler organisationer i Malmö att anta, säger Magdalena Nour, hållbarhetsansvarig på Malmö FF.

Därför bjöds företag från både Malmö FF:s och Exceeds affärsnätverk in till att delta i konferensen som i år hade temat disruption. Intresset var stort, och efter bara några dagar hade de 50 tillgängliga platserna fyllts upp.

Hölls i Champions Lounge

Konferensen hölls i Eleda Stadions nya evenemangslokal, Champions Lounge, på stadions tredje våning. Evenemanget inleddes med frukost och mingel innan det var dags för deltagarna att inta sina platser kring de runda borden som fanns i lokalen.

Bordsplaceringen var ingen slump utan väl genomtänkt för att maximera nyttan för deltagarna. Malmö FF och Exceed hade lagt ner mycket tid på att skapa en placering som skulle främja diskussion, nätverkande och samarbete.

– Hela upplägget för dagen var uppbyggt kring att deltagarna skulle få möjlighet att träffas och nätverka. Vi ville att våra nätverk skulle arbeta tillsammans för att bidra med värde till regionen. Helt enkelt att föreläsningarna skulle öppna upp för diskussion och bidra till något större.

Välkända talare inspirerade

Vid klockan nio startade den digiloga konferensen som sändes live från Helsingborg. Under konferensens första akt fick deltagarna lyssna på bland annat miljövetenskapsprofessorn Johan Rockström och entreprenören Märtha Rehnberg, och deras budskap var tydligt: Vi måste agera här och nu för att stoppa klimatförändringarna.

Efter den första akten följde en lättare fika innan det var dags för den avslutande delen av konferensen. Här talade samhällsdebattören Linnea Claeson om vikten av att våga förändra, och före detta statsministern Fredrik Reinfeld gav en global omvärldsanalys. Sändningen avslutades med en prisutdelning samt ett avslutande tal från grundaren Bo Nilsson.

Positiva reaktioner från deltagarna

För gästerna i Champions Lounge avslutades evenemanget med en gemensam lunch där en välsmakande pokébowl stod på menyn. Magdalena berättar att hon under dagen mötte många positiva reaktioner på arrangemanget.

– Det kändes som att alla verkligen engagerade sig och gjorde sitt bästa när det kom till diskussioner och nätverkande. Jag fick positiv feedback från flera håll och många berättade att dagen gett dem både nya perspektiv och nya kontakter. Jag tror verkligen att lokalen bidrog till samtalen och att deltagarna kände att de kunde slappna av när allt runt omkring var så välarrangerat, avslutar Magdalena.

Vill du arrangera ett evenemang i Champions Lounge?
Kontakta Camilla Ahlin Nilsson på info@1910event.se