Våra bästa tips till dig som ska planera ett event på kort tid

Publicerad 10 juli 2020

6 kollegor som skrattar i ett möte

Samhället börjar äntligen öppna upp igen efter pandemin och det är dags att bjuda in till höstens evenemang. Om du är van vid att ha flera månader på dig att planera så förstår vi att det kan kännas stressigt att få ihop ett bra program. Därför har vi samlat våra bästa råd för att snabbt sätta ihop ett vinnande event. Och om du inte känner att du har vare sig tid eller lust så finns vi såklart här och hjälper dig!

MÅLET STYR DIN EVENTPLANERING

Ska vi verkligen prata om mål och syfte i det här blogginlägget också? Svaret är ett rungande ja! När du har ont om tid är det kanske till och med viktigare än någonsin att definiera syftet med evenemanget. Är det att umgås med kollegorna igen? Eller att sparka igång den nya företagsstrategin? Fokusera på det nödvändigaste och skala bort alla programpunkter som inte bidrar till att ni når målet.

HA EN PLAN B

Det är alltid klokt att ha en reservplan, inte minst när det är kort varsel. Just nu ser vi också en coronaeffekt som tar sig i uttryck på två olika sätt. Dels finns vissa eventlokaler och leverantörer inte längre kvar. En del har stängt ner sin verksamhet och många artister och tekniker har bytt bransch. Dels är det vissa som har lyckats väl med att anpassa sig efter pandemin och som redan är fullbokade inför hösten. Därför är det bra att fundera ut några olika alternativa lösningar om det skulle vara så att ditt förstahandsval inte är tillgängligt. En bra reservplan går dessutom alltid att spara och använda till nästa evenemang.

TA HJÄLP!

Det kan vara både stressigt och ensamt att planera ett evenemang själv. För att lätta pressen en aning är det klokt att be om hjälp, antingen internt eller externt. Om du är ovan vid att planera ett evenemang eller har riktigt dåligt med tid rekommenderar vi dig att köpa en färdig paketlösning. Då har du lokal, teknik och mat ordnat och kan fokusera på innehållet. Vi hjälper dig gärna från idé till genomförande!

VÅGA PROVA NÅGOT NYTT

Även om det kan kännas lockande att köra på säkra kort när det är ont om tid, så tycker vi att det här är ett ypperligt tillfälle att testa något helt nytt! Våga chansa – de flesta kommer vara riktigt glada över att äntligen få träffas igen och gå på galej.

BEHÖVER DU HJÄLP MED EVENTPLANERING?

Hör av dig till oss, så planerar vi ett vinnande event tillsammans!

VILL DU VETA MER? KONTAKTA MIG

Camilla Ahlin, Eventansvarig

CAMILLA AHLIN NILSSON

EVENTANSVARIG

070 860 35 06
camilla.ahlin@mff.se