Tre klassiska misstag när du ska planera en konferens

Publicerad 19 augusti 2021

En kvinna som håller tal på en konferens

Konferensen är ett ypperligt tillfälle att samla medarbetare eller branschkollegor för att tillsammans blicka in i framtiden eller bygga starkare relationer. För att dagen ska bli både uppskattad och minnesvärd gäller det att planera i god tid och ha ett tydligt syfte. Vi på 1910 har arrangerat många evenemang genom åren och vet att det kan vara väldigt roligt – eller väldigt frustrerande. Men om du undviker de tre vanligaste misstagen brukar det bli riktigt bra till slut.

DEN ENSAMMA KONFERENSPLANERAREN

Det är en omfattande och ibland tungrodd process att planera en konferens. Var inte rädd för att fråga andra om hjälp och avlastning. Oavsett om det är dina kollegor eller en eventproducent så finns det många som gärna sträcker ut sin hand. Dessutom är många tips gratis, särskilt på Internet. Både Pinterest och Instagram är riktiga guldgruvor för att få nya idéer. Våga inspireras av hur andra har gjort!

DET ÖVERFULLA PROGRAMMET

Det är svårt att uppskatta hur mycket som ryms under en konferensdag, men det är mindre än du tror. Framför allt beror det på att deltagarna bara är mottagliga för en begränsad mängd information. Glöm inte att variera mellan passiva och aktiva programpunkter för att behålla deltagarnas energi och intresse. Du kan också prova att dela upp det stora syftet med dagen i mindre delmål som uppfylls genom enskilda aktiviteter. Då blir det också enklare att avgöra om programpunkten faktiskt är meningsfull.

DEN BORTGLÖMDA MIDDAGEN

Det är inte alla konferenslokaler som har möjlighet att hålla en stor middag för alla deltagare på kvällen, vilket kan innebära att du behöver boka och betala för ytterligare en lokal. Middagen är en viktig del av konferensen som också ska vara med och uppfylla målen. Vem ser till så att ljudanläggningen fungerar som den ska och att musiken sätter rätt stämning? Vi på 1910 har en av Malmös största och mest flexibla konferenslokaler. Varmt välkommen till oss!

VILL DU VETA MER? KONTAKTA MIG

Camilla Ahlin, Eventansvarig

CAMILLA AHLIN NILSSON

EVENTANSVARIG

070 860 35 06
camilla.ahlin@mff.se