Så gör du sommarfesten till en riktig succé

Publicerad 27 maj 2022

En man som grillar på en sommarfest

Ännu inte börjat planera för årets sommarfest? Även om de varma månaderna fortfarande känns långt borta, är det nu hög tid att börja planera för årets kanske härligaste fest. Vi på 1910 ger dig våra bästa tips på hur du styr en riktigt lyckad sommarfest.

Semestern väntar runt hörnet, temperaturen stiger och humöret är på topp. Sommaren är kanske den absolut roligaste årstiden att arrangera en företagsfest på. Men även om den goda stämningen nästan kommer på köpet, finns det mycket du kan göra för att höja festens ribba ytterligare ett snäpp.

RÄTT TEMA

Att välja ett tema till festen är nästan alltid ett lyckat drag och på sommaren finns det en uppsjö av olika passande teman att välja mellan. Vad sägs om att gå all in på festivalspåret och låta din besökare bära festivalband och neonfärger? Eller varför inte satsa på Hawaiitema och smycka lokalen med blomstergirlanger och palmer?

Oavsett vilket tema du väljer, är det viktigt att det följer som en röd tråd genom hela eventet. Låt ditt tema synas i allt från inbjudningar till musik, mat och aktiviteter. Genom att verkligen maxa temat och låta det genomsyra hela eventet, ökar du igenkänningen och skapar en unik stämning som gästerna sent kommer att glömma.

VAR BÅDE UTE OCH INNE

En sommarfest ska helst hållas utomhus men i Sverige, där sommarvädret sällan går att lita på, behövs oftast en hybridlösning där det finns möjlighet att vara både ute och inne. Hos oss på 1910 finns alla förutsättningar för att kombinera både ute- och innemiljöer under ditt event.

Uppe på supportertorget på Eleda Stadion finns en fantastiskt rymlig yta, där du och ditt sällskap kan njuta av det varma sommarvädret. Inled din sommarfest här med ett härligt välkomstmingel för att sedan förflytta dig en nivå upp in i vår stora festsal. Väl inomhus, låt de varma sommarvindarna bli en del av festen genom att öppna balkongdörrarna in mot planen. När det låga solstrålarna träffar den grönbeklädda marken kan vi kan nästan lova magisk stämning.

Kollegor som skålar på en sommarfest

LAGA MAT BLAND GÄSTERNA

Mat och dryck är en viktig del av alla fester och kanske ännu viktigare på en sommarfest. Passa på att tillaga maten utomhus och erbjud en meny som antingen är säsongsbetonad eller som går hand i hand med ditt tema. Grillat är alltid extra uppskattat under sommarmånaderna och även fräscha bufféer med kalla pastasallader funkar särskilt bra när temperaturen stiger.

På 1910 har vi genom åren serverat många lyckade sommarmenyer. Vid ett flertal tillfällen har vi tänt grillarna lagat alltifrån traditionella grillbuffér till mexikansk street food och spansk paella. Genom att låta maten lagas utomhus bland gästerna höjer du stämningen ytterligare och skapar en stor härlig gemenskap.

UNIKA KONCEPT

Det finns många vägar till den perfekta sommarfesten och oavsett vilka idéer du har, kan vi på 1910 hjälpa dig att förverkliga dem. Vi har lång erfarenhet av event är duktiga på att skapa personliga och unika koncept.

Hör av dig till oss och början resan mot din storslagna sommarfest redan idag!

VILL DU VETA MER? KONTAKTA MIG

Camilla Ahlin, Eventansvarig

CAMILLA AHLIN NILSSON

EVENTANSVARIG

070 860 35 06
camilla.ahlin@mff.se