Malmömötet gjorde comeback – på Eleda Stadion

Publicerad 21 juni 2023

Den 10 maj samlades närmare 200 personer hos 1910 Event på Eleda Stadion för att diskutera frågor under temat tillit. Tillsammans med Sydsvenskan arrangerade Malmö FF en ny version av det traditionella Malmömötet där även allmänheten fick möjlighet att delta.

Efter närmare tio års uppehåll gjorde Malmömötet comeback. Mötet som mellan åren 1977 och 2014 samlat tunga namn inom politik och näringsliv, återkom i en ny tappning där näringsliv, det offentliga, akademin, civilsamhället och allmänheten fick möjlighet att mötas och diskutera. Idéen om en ny version av Malmömötet väcktes av Malmö FF.

– Vi har länge funderat på ett samtalsformat och sedan arbetade vi fram konceptet tillsammans med Sydsvenskan. För oss är det spännande att vidga perspektiven och fokusera på mer än vår kärnverksamhet. Vi vill bidra till samhällsdebatten vilket på sikt också kommer att gynna oss som klubb, säger Anna Nordström Carlsson, Chief Commercial Officer & Marketing Director på Malmö FF.

eleda stadion var ett självklart val

Att Malmömötet skulle arrangeras hos 1910 Event på Eleda Stadion var självklart redan från början, och Anna berättar att många av deltagarna blev positivt överraskade av lokalen.

– Flera av deltagarna hade aldrig varit på Eleda Stadion tidigare och för dem var det häftigt att få komma in och för första gången titta ut över fotbollsplanen. För oss på Malmö FF är det viktigt att visa att Eleda Stadion kan vara en plats för fotboll, men också en plats för viktiga samtal och möten, säger Anna.

Dilan och Moa värmde upp gästerna

Malmömötet inleddes 14.30 med mingel och registrering i en avskärmad del av 1910. En halvtimme senare drogs avskärmningen undan och besökarna välkomnades in 1910s restaurangdel där de fick ta plats kring runda bord. Mötet inleddes sedan med ett välkomsttal av Malmö FF och Sydsvenskan, innan humorduon Dilan och Moa värmde upp gästerna.

Inspirerande breakoutsessions i logerna

Därefter var det dags för dagens breakoutsessions då deltagarna fick möjlighet att välja att lyssna till två av dagens föreläsare. Dessa bestod bland annat av Malmö FF:s tränare Henrik Rydström, Oatlys Executive Creative Director Martin Ringqvist och författaren Amanda Romare.

– Varje breakoutsession hölls i en loge, vilket var en ny grej för oss. Många av deltagarna hade inte varit i logerna tidigare och fick nu möjlighet att besöka dem. När vi har event på Eleda Stadion är det roligt att kunna nyttja flera olika lokaler och förflyttningen mellan de olika rummen fungerade jättebra, säger Anna.


Lyckad dag med spännande samtal

Efter sessionerna i logerna samlades alla deltagarna återigen i 1910s restaurangdel för att lyssna till Andreas Ekström som pratade om organisk intelligens, och därefter avrundades mötet med en gemensam AW.

–Jag är väldigt nöjd med dagen och det kändes spännande att få samla så många olika typer av människor på en plats för att ha den här sortens viktiga samtal. I vår feedbackrunda har vi fått höga poäng och många har uttryckt att de önskade att de kunde lyssna till alla föreläsare, vilket verkligen visar att vi hade ett engagerande program, säger Anna.

Återkommer nästa år

Efter den lyckade första omgången av det nya Malmömötet är tanken att konceptet ska återkomma årligen. Hur och i vilken form återstår att se men platsen för nästa års upplaga är redan spikad, nämligen hos 1910 Event Eleda Stadion.

Vill du veta mer om eventmöjligheterna hos 1910 Event på Eleda Stadion?

Kontakta då Camilla Ahlin Nilsson, eventansvarig på 1910 Event.
070 860 35 06
camilla.ahlin@mff.se