Mäklare möts digitalt – Bjurfors sänder virtuella möten från Eleda Stadion

Publicerad 04 juni 2024

Bjurfors Skåne gör regelbundet sändningar i TV-studion på Eleda Stadion för att enkelt nå ut till sina 21 lokalkontor i Skåne. Catrin Cronvall från Bjurfors berättar om de virtuella mötena och det lyckade samarbetet med 1910 Event.
– Teamet på 1910 Event är väldigt lyhörda, de är snabba på att svara på frågor och möta våra önskemål, säger hon.

Det var under pandemin som Bjurfors Skåne fick upp ögonen för att arrangera virtuella möten. Eftersom organisationen är utspridd på 21 kontor runt om i Skåne, var det under pandemin svårt att hitta tillfällen där alla medarbetare kunde träffas. Tidigare hade regelbundna möten och konferenser skett fysiskt på hotell- och konferensanläggningar, men på grund av rådande restriktioner var det inte längre möjligt.

Bjurfors bestämde sig därför för att göra ett av sina annars fysiska stormöten virtuella. En provisorisk tv-studio riggades upp på kontoret i Västra hamnen och mötet livesändes sedan över nätet. Sändningen fungerade bra, men Bjurfors kände att de ville göra mötet mer professionellt.

– Vi hade i tidigare projektet samarbetat med Fabian på SkåneTV, så vi kontaktade honom för att höra om han visste någon bra studio att vara i, och han berättade då om TV-studion på Eleda Stadion. Vi fick åka dit och titta på den, och kände direkt att den passade våra önskemål, säger Catrin Cronvall, event- och marknadskoordinator på Bjurfors Skåne.

Bjurfors pratade ihop sig med teamet på 1910 Event, som ansvarar för uthyrningen av kommersiella lokaler på Eleda Stadion, och gjorde upp en plan för sändningen tillsammans med Fabian på SkåneTV som ansvarar för studions teknik.

– Planeringen gick smidigt eftersom vi visste hur vi ville ha det. Vi kunde använda det befintliga möblemanget som fanns i studion vilket var väldigt smidigt.

Sändningen pågick i drygt två timmar och leddes av organisationens försäljningschef Per Ekvall Jangvert. Totalt tittade ungefär 150 medarbetare på sändningen som satt utspridda på Bjurfors 21 olika lokalkontor. Catrin beskriver sändningen som lyckad och att allt gick enligt plan.

– Allt flöt på bra och det var enkelt för de anställda att ta del av mötet via den sändningslänk som Fabian hade hjälpt oss att ta fram. Vi gjorde också en inspelning av mötet som de som var frånvarande kunde titta på i efterhand.

Nu har det gått snart ett halvår sedan Bjurfors första sändning ägde rum på Eleda Stadion, och under våren har ytterligare en sändning hunnits med.

– Vi har fått mycket positiva reaktioner och vi försöker planera så att alla avdelningar får komma till tals under sändningen. Det är ett uppskattat format, att alla inte behöver ta sig till samma plats utan att det går att titta utspritt på kontoren, säger Catrin Cronvall.

Bjurfors är nöjda med samarbetet med 1910 Event och tycker att allt från planering till teknik och sändning har fungerat bra. Catrin lyfter speciellt fram lyhördheten som ett av 1910 Events bästa kvaliteter.

– Teamet på 1910 Event är väldigt lyhörda, de är snabba på att svara på frågor och möta våra önskemål. Vi ser fram emot att arrangera fler sändningar i studion tillsammans med 1910 Event, säger hon.

Vill du sända från Eleda Stadions TV-studio?
Kontakta Camilla Ahlin Nilsson på info@1910event.se