Konferenspaket underlättar planeringen

Publicerad 19 maj 2022

En kaffekopp och lite frukt

Ett konferenspaket brukar vara en smidig lösning för både små och väldigt stora sällskap. I paketet ingår vanligtvis lokalkostnad, förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika. Det är alltså en ganska klassisk konferenslösning som enkelt går att bygga vidare på om du har egna idéer.

VARFÖR VÄLJA ETT KONFERENSPAKET?

Den stora fördelen med att välja ett konferenspaket är att du vet precis vad du får och vad det kommer kosta per deltagare. För dig som både bokar och håller i konferensen kan det vara skönt att minimera antalet beslut längs vägen och fokusera på det som är viktigt för din organisation. I konferenspaketet är menyn ofta satt och inkluderar en smörgås på förmiddagen, lunchbuffé och sedan kaffe och kaka till eftermiddagsfika. Givetvis finns det alternativ som mättar både allätare, veganer och glutenintoleranta. Och även om valmöjligheterna inom paketet är begränsade så går det att sätta guldkant med några enkla tillval. Kanske vill ni servera goda och energigivande smoothies på förmiddagen? Eller arrangera en rolig aktivitet som bygger riktig laganda? När vi hjälper våra kunder att planera så utgår vi ofta från ett klassiskt konferenspaket och utvecklar det tills vi hittat en vinnande lösning.

FÖR VEM PASSAR DET ATT BOKA ETT KONFERENSPAKET?

Det korta svaret är att konferenspaket är för alla, men framför allt för dig som inte är så van vid att planera konferenser, eller som har relativt få eller väldigt många deltagare. En färdig lösning är också bra när programmet är enkelt och alla deltagare kommer vara samlade hela dagen. Glöm bara inte bort att fundera över syftet med konferensen. Varför samlas ni och vad vill ni uppnå? Konferensen är ett utmärkt tillfälle att bygga ett sammansvetsat lag och peppa inför framtiden, men utan ett tydligt syfte är det lätt att missa det stora målet.

Vill du veta mer om hur du planerar en vinnande konferens? Läs gärna vårt blogginlägg. Och om du vill höra mer om 1910:s konferenspaket är du varmt välkommen att kontakta oss.

VILL DU VETA MER? KONTAKTA MIG

Camilla Ahlin, Eventansvarig

CAMILLA AHLIN NILSSON

EVENTANSVARIG

070 860 35 06
camilla.ahlin@mff.se