Höj stämningen med rätt aktivitet på eventet

Publicerad 19 augusti 2021

6 kollegor som skrattar i ett möte

Att sitta på en stol en hel dag, eller en hel fest, kan bli lite tråkigt även om miljön är inspirerande och maten är god. Därför är det en god idé att planera in olika aktiviteter under eventet med jämna mellanrum. Det behöver inte alltid vara något avancerat, ett enkelt quiz kan vara bli en riktig stämningshöjare.

MINNESVÄRT EVENT MED BRA AKTIVITET

Vi tenderar att komma ihåg det vi gjort och det som berört. Men har inte lika lätt att minnas vad som sägs. Därför kan det vara en god idé att använda dig av aktiviteter eller annan interaktion för att för att göra det lättare för deltagarna att minnas det som är viktigt.

För en lyckad aktivitet är det bra om du redan på förhand har planerat in utrymme, både i tid och rum, för olika former av interaktion.

AKTIVITETER MED JÄMNA MELLANRUM

Redan när gästerna kommer är en aktivitet ett enkelt och effektivt sätt att sätta stämningen och få igång surret.

Att bryta av dagen med olika aktiviteter brukar vara ett uppskattat inslag. Det ger deltagarna en möjlighet att sträcka på benen och rikta uppmärksamheten mot något annat. Varför inte aktivera deltagarna genom att låta dem själva ta bilder och lägga upp under en för eventet skapad #hashtag? Andra aktiviteter kan vara en enkel 5-kamp eller ett quiz som kan vara kopplat både till innehållet i eventet eller ett roligt musik-quiz.

Efter en lång konferensdag kan det vara skönt att få tänka på något helt annat. Då kan det vara bra att använda dig av någon form av lek eller aktivitet för att engagera dina gäster. Det kan till exempel vara en tävling som sedan följs upp med en prisutdelning senare under kvällen.

På 1910 Event har vi lång erfarenhet av att ordna både fester, event och konferenser, och vi har mängder av idéer kring olika typer av aktiviteter. Hör gärna av dig om du vill bolla lite idéer.

För att hjälpa dig med planeringen av event har vi också tagit fram en steg-för-steg-lista som tar dig igenom vad du bör tänka på från start till mål.

VILL DU VETA MER? KONTAKTA MIG

Camilla Ahlin, Eventansvarig

CAMILLA AHLIN NILSSON

EVENTANSVARIG

070 860 35 06
camilla.ahlin@mff.se