Få fart på ditt event med bra underhållning

Publicerad 19 september 2022

Två artister som uppträder på en konferens

Ett bra event är ett event som ger gästerna många goda minnen att se tillbaka på. Men hur gör man för att skapa ett arrangemang som blir både underhållande och minnesvärt? En god idé kan vara att se till att planera in olika underhållningsmoment under eventet. En rörelsepaus, ett quiz eller ett musikframträdande har alla förmågan att lätta upp stämningen och få gästerna att dra på smilbanden.

MINNESVÄRT MED RÄTT UNDERHÅLLNING

Vi tenderar att komma ihåg det vi gjort och det som berört men vi har inte lika lätt att minnas vad som sägs. Därför kan det vara en god idé att använda dig av aktiviteter eller annan underhållning för att för att göra det lättare för deltagarna att minnas det som är viktigt.

För att få ett lyckat event är det bra om du redan på förhand har planerat in utrymme, både i tid och rum, för olika former av underhållning.

UNDERHÅLLNING MED JÄMNA MELLANRUM

Redan när gästerna kommer är en aktivitet ett enkelt och effektivt sätt att sätta stämningen och få i gång surret. Att till exempel arrangera en lek för att få gästerna att hitta sina platser vid borden kan vara ett bra sätt att skapa aktivitet redan från start. Om gästerna sedan tidigare inte känner varandra kan en bra idé också vara att arrangera en namnlek precis vid ankomst för på ett lättsamt sätt stärka sammanhållningen.

Att bryta av dagen med olika typer av underhållning brukar vara ett uppskattat inslag. Det ger deltagarna en möjlighet att rikta uppmärksamheten mot något annat. Varför inte arrangera ett kort och enkelt träningspass där deltagarna får chans att röra på sig och sträcka ut efter en lång dag i stolen?

Andra idéer kan vara en 5-kamp eller ett quiz kopplat till innehållet i eventet. Idag finns många smidiga tekniska lösningar som gör att deltagarna med hjälp av sina mobiltelefoner tillsammans kan delta i interaktiva quiz eller spel som till exempel visas på en storbildskärm.

STORSLAGEN AVSLUTNING

Efter en lång konferensdag kan det vara skönt att få tänka på något helt annat. Då kan det vara bra att använda dig av någon form av aktivitet eller framträdande för att underhålla dina gäster. Det kan till exempel vara en tävling som sedan följs upp med en prisutdelning senare under kvällen.

Att avsluta arrangemanget med någon form av framträdande brukar också vara uppskattat och ger en fin inramning på eventet. Underhållningen kan handla om alltifrån ett musikframträdande till en stand-up show eller kanske ett trolleritrick? Många underhållare är idag duktiga på att engagera publiken i sina framträdande och skapa en personlig stämning.

På 1910 Event har vi lång erfarenhet av att ordna både fester, event och konferenser, och vi har mängder av idéer kring olika typer av underhållning och aktivitet. Hör gärna av dig om du vill bolla idéer.

För att hjälpa dig med planeringen av event har vi också tagit fram en steg-för-steg-lista som tar dig igenom vad du bör tänka på från start till mål.

VILL DU VETA MER? KONTAKTA MIG

Camilla Ahlin, Eventansvarig

CAMILLA AHLIN NILSSON

EVENTANSVARIG

070 860 35 06
camilla.ahlin@mff.se