Är digitala event här för att stanna?

Publicerad 13 november 2020

En ung businessman

Covid-19 tvingade oss alla att förändra vårt arbetssätt. Kontoret flyttade hem och vi började träffa kollegor och kunder över videolänk. Konferenser, mässor, möten och fester fick ställas in, men sedan började vi att ställa om. För oss på 1910 innebar det bland annat att förvandla vår kick-off och inspirationsdag till digitala event – och det gick jättebra. Men hur blir det egentligen i framtiden?

VI BEHÖVER OMVÄRDERA VAD ETT MÖTE ÄR

Det finns en allmän bild av vad ett möte är och hur det ska gå till. Därför är det inte konstigt att många blev tagna på sängen när pandemin hindrade oss från att genomföra planerade evenemang på ett traditionellt sätt. Vi blev tvungna att tänka om. Vad är ett möte, egentligen? Vad är det som händer när människor möts, som vi går miste om när vi inte träffas? Kan vi nå samma resultat med digitala medel? Pandemin är långt ifrån över, men vi har redan lärt oss mycket om digitala event och vilka parametrar som skapar framgång.

HYBRIDEVENEMANG SKAPAR EN LEVANDE KÄNSLA

I framtiden blir det en självklarhet att kunna delta i evenemang utan att vara på plats rent fysiskt. Om de nuvarande riktlinjerna för att förhindra smittspridning lever kvar kommer de som tillhör en riskgrupp inte kunna närvara. Dessutom finns det en viktig hållbarhetsaspekt i att inte behöva resa land och rike runt för en halvdagskonferens. Hybridevenemanget blir vår nya standard och låter varje deltagare välja på vilket sätt hen vill delta. Och om omständigheterna förändras är det enkelt att byta ut sin fysiska biljett till den digitala motsvarigheten. Det blir ett inkluderande och hållbart evenemang som ändå känns levande, tack vare publiken som finns på plats.

TEKNIKEN LYFTER EVENEMANGET

Tekniken är, tillsammans med ett genomarbetat innehåll, en av de absolut viktigaste parametrarna för att ditt digitala event ska flyga. De senaste åren har vi sett en enorm utveckling av streaming- och livevideotjänster, mötesappar och andra smarta lösningar för att digitalisera evenemang, som också öppnar för interaktion på distans. Det är snart bara fantasin som sätter gränser för vad som är möjligt! Tekniken kommer troligtvis att fortsätta utveckla mötesindustrin och utmana vår uppfattning om vad ett evenemang egentligen är. Dessutom tror vi att allt fler företag och organisationer kommer få upp ögonen för hur viktigt det är att anlita en professionell tekniker för att säkerställa att evenemanget håller den höga kvalitet som det är värt.

DAGS FÖR ETT DIGITALT EVENT?

Ingen vet såklart hur framtiden blir, men vi är övertygade om att flexibilitet och lyhördhet kommer fortsätta att vara de viktigaste egenskaperna när man ska ordna ett evenemang, oavsett om det är fysiskt eller digitalt. Hör av dig till oss så skapar vi ett vinnande evenemang tillsammans!

DAGS FÖR ETT DIGITALT MÖTE?

Fyll i dina kontaktuppgifter, så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig.

VILL DU VETA MER? KONTAKTA MIG

Camilla Ahlin, Eventansvarig

CAMILLA AHLIN NILSSON

EVENTANSVARIG

070 860 35 06
camilla.ahlin@mff.se