100 A-lagsmatcher för Sergio Peña i Malmö FF

Publicerad 16 maj 2024 i Herr,Nyheter

Han kom för snart tre år sedan och tänkte att det skulle bli ett stopp på vägen. Nu har Sergio Peña spelat över 100 A-lagsmatcher i den himmelsblå tröjan.

Det är först en förvåning och sedan ett leende som sprider sig i Sergio Peñas ansikte. Han kommer gående från frukosten när han nås av nyheten att han gjorde sin hundrade A-lagsmatch för Malmö FF mot AIK.

– Jag hade ingen aning. Jag tror att detta är första gången jag spelar 100 matcher för en klubb, det är en bra känsla, säger han.

Hur skulle du summera dina 100 matcher i MFF?

– Sen jag kom har jag nästan spelat alla matcher och det har varit mycket bra. Vi har vunnit ligan, cupen, jag har spelat 100 matcher och kommer spela fler. Jag känner mig väldigt stolt när du berättar att jag har spelat 100 matcher.

Att välja ut en favoritmatch genom åren är svårt. Det som dyker upp när han tänker efter är bland annat matcherna mot IFK Göteborg, Djurgårdens IF och BK Häcken.

”Jag njöt verkligen under den matchen”

På frågan om vilken match som varit hans bästa i föreningen, så här långt, kommer svaret snabbare.

– Kanske mot AIK hemma senast. Jag vet inte varför, men i den matchen så spelade jag fritt. Jag var helt avslappnad. Det kändes väldigt bra innan matchen, under matchen och efter. Det är bara en känsla och jag nöjt verkligen under den matchen.

På sin 100 matcher har han gjort tre mål och spelat gruppspel i både Champions League och Europa League. Dessutom har han hunnit med att vinna två ligatitlar och två cupguld och samtliga pokaler finns tatuerade på kroppen.

Men att han skulle stå här i dag med dem meriterna trodde han inte när han skrev på kontraktet sommaren 2021.

– Då tänkte jag att jag skulle åka till Malmö med min familj, spela ett eller ett och ett halvt år och sen gå vidare. Sen kom jag hit och lärde känna klubben. Jag mår väldigt bra här, säger Peña.

 Inför matchen mot GAIS kommer Sergio Peña och Sebastian Nanasi (som också nått 100 A-lagsmatcher) att uppmärksammas för sina insatser i Malmö FF

Sergio Peñas 100 matcher i bilder

huvudpartners

officiella partners