1-1 på Grimsta IP

Publicerad 13 juli 2009

Bortamatchen mot BP slutade oavgjord, efter att MFF tagit ledningen i första halvlek genom Guillermo Molins. Samme Molins blev också utvisad, och MFF fick spela andra halvlek med tio man.

MFF kom till Grimsta IP för att bryta en slags antisvit på fem matcher utan seger. Matchen inleddes trevande, men efter att Guillermo Molins distinkt skjutit in 1-0 till MFF redan i den 17:e minuten – fint förarbete av Agon Mehmeti – var tre poäng inom räckhåll.

Dessvärre lyckades emellertid ”Gische”, utöver att göra sitt andra mål för säsongen också dra på sig först ett och sedan ett till gult kort i första halvlek – och därmed fick han i 40:e minuten syna även det röda.

– Vi får vara nöjda med en poäng, vi visste i pausen att det skulle bli tufft att spela med tio man. Speciellt på de fasta situationerna och därför var det inte konstigt att deras mål kom efter en frispark, sa Roland Nilsson till Sydsvenskan efter matchen, och syftade på BP:s kvittering en timme in i matchen, när Philip Haglund vräkte sig fram och nickade in bollen på en väl förvaltad fast situation.

1-1 då – men tio minuter in andra halvleken hade Jiloan Hamad ett gyllene läge att sätta 2-0 och sannolikt ”döda” matchen, men hans skott på Wilton Figueiredos inspel tog i stolpen.
– Hade vi gjort 2-0 där hade vi punkterat matchen, sa Roland.

En match i vilken MFF stod för en god kämpa- och arbetsinsats, men där spelet inte nådde några högre höjder, varken innan eller efter utvisningen.
– Vi började rätt bra. Jag tyckte det syntes att vi ville vinna och efter vårt mål såg det fint ut. Vi stod upp och fajtades bra och vi jobbade för varandra mot BP:s många långa bollar, sa Roland till Skånska Dagbladet.

Läs mer om matchen i matchrapporten.

Härnäst i Allsvenskan väntar ett dubbelmöte med Halmstad när serien vänder, först hemma på Swedbank Stadion måndag 20 juli 19.00, sedan borta på Örjans Vall en vecka senare, den 27:e, också då 19.00.