1-0-seger över Mjällby!

Publicerad 20 april 2011

”En riktig skitmatch”, tyckte Roland Nilsson om MFF:s fjärde nittiominutersprestation i årets allsvenska. Må så vara, men Guillermo Molins målnick i den 75:e minuten gav också den fjärde raka segern – och det är den bästa himmelsblå starten på 60 år!

MFF vann alltså över Mjällby AIF med 1-0 efter mål av Guillermo Molins i den 75:e minuten, ett vackert nickmål på fin framspelning av Daniel Larsson.

Roland Nilsson på presskonferensen efter matchen:

– För vår del så var det här en riktig skitmach – det sämsta vi har presterat på väldigt länge. Av det spel vi kom överens om att spela innan, presterade vi inget på plan. Men det finns en vinnarinstinkt och en kämpaglöd bland de här splearna som gör att de inte gärna viker ner sig. Så, det var på med blåställen och kriga och fajtas ordentligt. Och sen har vi en hel del individuella spelare som kan göra extra grejor då och då, och det är viktigt när man spelar såna här matcher Så, vi är väldigt nöjda med tre poäng, men absolut inte nöjda med vårt spel.

Bra eller dålig match, det blev seger och en historisk sådan. Inte sedan 1951 har MFF inlett säsongen med fyra raka segrar – bästa seriestarten på 60 år alltså. Inte dåligt!

Kvällens match såg också  en allsvensk debutant: blott 17-årige Amin Nazari ersatte Wilton Figueiredo i den 54:e minuten. Grattis till debuten Amin!

Mer om matchen följer.

Läs tills vidare och med behållning Andreas Lindvalls direktrapportering på everysport.com.