MFF har landets bästa ungdomsakademi

Publicerad 28 december 2019 i Nyheter

För andra året i rad får MFF:s ungdomsverksamhet högst betyg i landet när Tipselit utvärderat 61 klubbar och deras akademier.

Tipselit genomför varje år en certifiering av svenska klubbars akademier för att kvalitetssäkra arbetet med spelarutbildning, ledarutbildning och för att ta reda på vilka områden som kan utvecklas.

Precis som 2018 toppar Malmö FF årets certifiering, följt av IF Brommapojkarna och IF Elfsborg. För att komma upp i maximala fem stjärnor krävs minst 2 500 rankingpoäng – MFF ligger på 5 310 poäng och därmed cirka 400 poäng före tvåan IF Brommapojkarna.

– Självklart är vi både glada och stolta över att fortsatt ha den bästa ungdomsakademin i Sverige. Det är en frukt av ett långsiktigt satsande där många ledare i vår klubb under många år har gjort ett gediget arbete. Vi har aldrig slagit oss till ro utan hela tiden varit nyfikna och fortsatt utveckla vår verksamhet. Det arbetet fortsätter, säger Per Ågren, sportchef ungdom i Malmö FF.

Per Ågren betonar samtidigt att certifieringen inte är någon tävling, utan ska ses som ett instrument för att mäta kvaliteten på ungdomsakademien, men även hjälpa klubbarna i de områden där utvecklingsmöjligheter finns.

– Vi njuter för stunden över årets certifieringsresultatet och kavlar samtidigt upp ärmarna för att göra den ännu bättre 2020.

Här hittar du hela listan och mer information gällande certifieringen.

huvudpartners

officiella partners