Seger i första mötet mot HJK Helsingfors

Publicerad 21 juli 2021 i Herr,Nyheter

En välplacerad bredsida och en stenhård vrist bäddade för vinst hemma mot HJK Helsingfors. MFF packar med sig en 2–1-seger till nästa veckas retur i Finland.

1′ Inför nära 5 500 livliga MFF-supportrar sparkade gästerna igång det första mötet lagen emellan.

2′ MFF satte fart direkt. Sören Rieks hittade Antonio Colak med en vältajmad djupledsboll. Anfallaren kom ur skottvinkel men hittade AC med en passning snett inåt bakåt.

14′ Gästerna från Helsingfors försvarade sig djupt ner på egen planhalva. AC fick en yta, vände runt en försvarare och gick på avslut från distans.

18′ Sören Rieks drev boll på vänsterkanten. Sökte sig inåt längs straffområdeslinjen och gick på avslut.

42′ Felix Beijmo fyllde på ute på sin högerkant. Skickade in en stenhård boll i straffområdet. Colak var där och drog till på volley.

45′ MÅÅL! Med bara sekunder kvar av den första halvleken så fick MFF äntligen utdelning efter en rad fina målchanser. Bonke Innocent läste en boll och på ett tillslag spelade han vidare bollen i djupet till Antonio Colak som kunde placera in 1–0.

56′ En lång vänsterhörna av AC hamnade hos Colak. Vid den bortre stolpen vände anfallaren runt och testade ett snabbt avslut.

59′ Ny hörna, den här gången från höger. Anel vann sin nickduell i straffområdet och var ytterst nära att utöka på ledningen till 2–0.

68′ HJK kvitterade till 1–1 efter en snabb omställning.

74′ MÅÅL! AC la upp bollen för en frispark nära 25 meter från mål. Lagkaptenen gick på avslut och bollen letade sig in nere vid den högra stolpen.

85′ Niklas Moisander breddade ut till Veljko Birmancevic som med ett par snabba överstegsfinter tog sig förbi sin försvarare och gick på avslut.

Jon Dahl Tomasson efter matchen

– En match jag tycker vi kontrollerar och en match vi egentligen borde avgjort mycket tidigare. Killarna gör ett bra jobb och efter hur matchen utvecklar sig så är vi nöjda. Jag tror att de gör mål på sin enda riktiga målchans, ett bevis på att vi sätter försvarsspelet riktigt bra i dag. Vi har satt oss i en fin position inför returen i Helsingfors nästa vecka.

– I första halvlek var vi lite slarviga i v¨r bollbehandling men satte vårt presspel bra. Vi gör ett sent mål i den första halvleken som höjer oss till den andra halvleken och när vi kommer ut efter pausvilan tycker jag vi levererar en fin prestation både med och utan boll.

– Jag är glad för Colaks fina målform. Antonio är en kille som alltid sätter laget i första hand och den typen av spelare gillar jag. Han är involverad i spelet men är också skicklig på att involvera spelarna han har runt sig. Han gör avtryck på plan men tar också stort ansvar utanför planen.