Så gick det för MFF:s äldre ungdomslag i veckan

Publicerad 05 juli 2021 i Nyheter,Ungdom

Så här har det gått för P19 och P17 i veckans matcher.

Malmö FFs Hugo Bolin

P19

Malmö FF – BK Häcken 3-2

Mål: Självmål (41′), Sebastian Nanasi (44′), Hugo Bolin (51′)

– En seger igen vilket naturligtvis är bra, säger P19-tränaren Max Westerberg. Det är också någonstans det vi utbildar våra spelare till. För att vinna matcher och för att kunna göra dom redo för att tävla i vårt representationslag.

Matchen liknar den vi spelade mot dem senast i Göteborg, säger Westerberg. Båda lagen skapar mycket målchanser och försöker göra något kreativt med bollen. Vi hamnar i underläge i första halvlek, vi ger bort bollen på vår egen planhalva och då blir vi straffade mot lag av Häckens kaliber. Sen lyckas vi vända på det redan innan paus vilket var skönt. Trots att vi hamnar i underläge har vi fortfarande en tro på det vi gör och det är glädjande. I andra halvlek tycker jag att vi fortsätter kontrollera matchbilden och utökar till 3–1. Vi släpper vi in ett 3–2-mål som är lite slumpartat. Från det målet får de lite energi och vi får vi får återigen jobba med att hantera och kontrollera ett resultat.  

Kommande match: Örgryte IS – Malmö FF, 31 juli

– Lite välförtjänt semester nu för spelarna att ladda batterierna trots att det känns som vi knappt hunnit komma igång. Vi har hunnit spela sex omgångar. Så även om breaket kommer tidigt så kommer det ganska lämpligt där vi får hämta andan några veckor. Och sen så tar vi ny sats igen för att kunna maximera prestationen varje dag vi kommer hit, både i träning och i match.

Tabell: P19 Allsvenskan Södra 2021

P17

Malmö FF – Utsiktens BK 12-0

Mål: Philip Malky (5′), Adrian Neziri (13′, 35′, 44′, 45′, 65′, 80′, 88′), Robin Ottosson (14′), Denix Salievski (83′), Zakariya Enow (85′) Adrian Daly Tempelaar (90′)

Kommande match: Örebro SK – Malmö FF 4 augusti

Tabell: P17 Allsvenskan Södra 2021

huvudpartners

officiella partners