Rydström inför matchen mot FC Nordsjälland

Publicerad 26 januari 2023 i Herr,Nyheter

Förberedelserna inför tävlingssäsongen 2023 forsätter med en träningsmatch mot danska ligaledarna FC Nordsjälland.

MALMÖ FF – FC nordsjälland

Avspark: Fredag 27 januari, 15:00
Plats: Malmö IP
Biljetter: Fritt inträde, men vi uppmanar alla besökare att istället stötta Malmö FF Foundation. Swish: 123 684 75 11
TV-sändning: MFF Play Premium

HENRIK RYDSTRÖM OM:

Förbättringspunkter från förra matchen…
– Nordsjälland har saker i sitt spel som kanske mer påminner om hur vi vill spela, så det blir andra utmaningar. Det vi var nöjda med i första halvleken mot Randers var att vårt försvarsspel var stabilt. Och när jag pratar försvarsspel så menar jag inte bara vad backlinjen gör utan också vad Kiese Thelin, Zeidan och våra centrala mittfältare gjorde. Det vi inte var nöjda med, som jag hoppas vi åtgärdar, var att vi gav bort bollen i lägen då jag inte tycker att vi ska göra det.

– I andra halvlek var vi kanske inte lika bra defensivt, vi blev lite mer utdragna och de kunde spela igenom vår förstapress lite för enkelt. Däremot tycker jag att vi hanterade nästa del av vårt försvarsspel bra i andra halvlek. Jag är jättenöjd med hur vår backlinje hanterade det, och även hur Hugo [Larsson] och Oscar [Lewicki] jobbade i försvarsspelet. Sen hoppas jag att vi fortsätta ta steg i vår offensiva struktur imorgon, för den var väldigt bra i andra halvlek.

Hur laget kommer att se ut…
– Återigen, det handlar om belastning i den här typen av matcher. Vi försöker hela tiden simulera belastningen de får i matcher i våra träningar. Efter två veckors träning är spelarna inte redo att spela 90 minuter utifrån det sättet vi vill spela. Det är för att ta oss till högre nivåer på ett säkert sätt.

– Imorgon blir det 60 minuters spel för vissa och 30 för andra. Och sen är tanken att de som spelar 30 imorgon spelar 60 i nästa träningsmatch och vice versa. Samtidigt har vi en tanke kring relationer på planen och vilka som ska spela lite mer när tävlingsmatcherna börjar. Det blir en fråga om vilka vi tycker visar de saker som vi vill se i en MFF-spelare.

Busanello är tillgänglig…

– Vi hade ett tufft pass igår [tisdag] och idag hade vi ett återhämtningspass så vi får se hur spelarna reagerar. Busanello är tillgänglig men det kan vara riskfyllt att slänga in honom direkt med för hård belastning, så för honom och alla andra spelare får vi göra en bedömning från fall till fall.

Processen att få grepp om truppen…
– Jag skulle vilja behålla alla, men är det för många är risken att det blir ett stopp för inlärning. Vi behöver också se till att de som är här blir sedda och vi måste också se till att gruppen är så pass trimmad att de inte går att gömma sig. Alla ska ta ansvar. I fotboll är det en ständig utvärdering av alla individuella spelare. Samtidigt som det också handlar om att vi i tränarstaben måste bedöma var laget är i den kollektiva processen. Jag kanske hade en tanke när jag satt i december och funderade och sen efter de här två veckorna har jag fått några svar kring det.

– Innan jag började fick jag ofta höra att ”i Malmö kan du inte göra vissa saker” – det stämmer verkligen inte. Inställningen som spelarna har haft till träningsupplägget har varit suveränt. De blir mer och mer involverade och har tankar och idéer hur vi ska utvecklas.

Träningslägret nästa vecka…
– Förr i tiden började man springa de första veckorna och sen på lägret tar man fram bollen. Vi har jobbat från dag ett med bollen och med principerna hur vi vill spela, sen adderar vi naturligtvis löpning i träningarna. Veckorna på lägret kommer se ungefär likadana ut som det gör här hemma.

– Sen är det naturligt att det blir en större inriktning på hur vi kan formera oss när vi ska vara som starkast. Det är inget som är skrivet i sten utan det kommer alltid att vara spelare som tar kliv och slår sig in i laget. Förhoppningsvis kan vi få lite bra väder också, även om jag tycker att det har varit rätt fint. Jag såg att Derek |Cornelius] klagade på att det blåste lite, han har nog inte varit på Gasten i januari. Det enda jag vet att spelarna kommer tycka är lite jobbigt är att vi numera har krav på benskydd på träningarna och då kommer de få lite mindre sol på benen nere i Spanien.

huvudpartners

officiella partners