P19 till cupfinal efter förlängningsdrama

Publicerad 25 april 2024 i Nyheter,Ungdom

Efter 120 minuter av dramatik stod MFF P19 till slut som segrare i semifinalen av Ligacupen mot BK Häcken. Viggo Jeppsson blev stor matchhjälte och i finalen väntar IF Brommapojkarna.

Zakaria Loukili.

MATCHFAKTA

Malmö FF – BK Häcken 2–1 (0–0)
Mål: Kenan Busuladzic (80), Viggo Jeppsson (104).

Laguppställning

William Nieroth Lundgren
Amadeus Sundgren, Alexander Olsson, Linus Larsen, Sashwat Rana
Kenan Busuladzic, Zakaria Loukili, Viggo Jepsson
Alexander Hughes, Alexandru Ghita, Adrian Daly Tempelaar

Ersättare: Theodor Kvist (mv), Simeon Jovanovski, Wille Persson, Gentian Lajqi, Viggo Karlsson, Medjen Llumnica, Anton Höög.

Max Westerberg efter matchen:

– Det var en utvecklande match att spela med en rejäl tävlingsnerv, som kanske var på gränsen emellanåt. En match som jag tror hade ett högt underhållningsvärde för de som var där och tittade och förlängning med den dramaturgin som det innebär. Vinsten betyder såklart jättemycket, dels för självförtroendet men även för att framgångar bidrar till att fortsätta att tro på det vi gör. Dessutom har vi nu en jättefin chans att ta en titel och skaffa oss värdefull erfarenhet av att spela final, där det är allt eller inget som gäller.

– Häcken är bättre än oss första timmen, sedan från deras mål tycker jag vi tar över matchbilden. Vi får sedan till en metodisk lång forceringsfas som jag är väldigt nöjd med och som leder fram till vår kvittering. Sedan svänger de och Häcken får lite momentum och sätter tryck på oss. I förlängningen gör vi ett vackert mål som är metodiskt uppbyggt, det är inte slumpartat även om det kommer lite ologiskt då vi inte skapat speciellt mycket. Andra delen av förlängningen hanterar vi riktigt bra och arbetsinsatsen där är jättekul att se. Att vi i den positionen orkar och vågar driva matchen är fantastiskt.

Finalmatchen mot IF Brommapojkarna spelas på hemmaplan men har ännu inte något fastställt datum, avsparkstid eller spelplats.

huvudpartners

officiella partners