Johan Dahlin borta resten av säsongen

Publicerad 09 oktober 2020 i Herr,Nyheter

Johan Dahlin har varit indisponibel sedan i augusti till följd av en skada i överkroppen. Nu är det beslutat att målvakten inom kort ska genomgå en operation.

– Johans rehabiliteringsprocess har inte gett önskad effekt och därför har vi i samråd kommit fram till att en operation behövs för att få bäst resultat. Målsättningen är förstås att ha Johan tillbaka så snart som möjligt, men operationen gör att han inte är tillgänglig för träning eller spel mer den här säsongen, säger Jesper Robertsson, fysioterapeut i Malmö FF.

Johan Dahlins senaste match var segern borta mot Falkenbergs FF den 9 augusti.

– Den första prognosen tydde inte på någon större skada och till en början hoppades jag och alla runt omkring mig att det skulle räcka med en kortare rehabilitering för att bli bra igen. Men det gick inte som vi hoppades och därför måste jag nu opereras för att bli helt återställd, säger Johan Dahlin och fortsätter:

– Efter en operation blir tiden knapp för att hinna spela mer det här året, men det fokuserar jag inte på nu. För mig känns det skönt att beslutet är taget och för att inte behöva stressa kommer rehabiliteringen ske i lugn och ro, sedan ses vi igen nästa år.

MFF:s sportchef Daniel Andersson ger sin syn på situationen.

– Johan är en fantastisk målvakt och en viktig spelare för oss, därför är det förstås tråkigt att vi är utan honom resten av den här säsongen. Men samtidigt har vi tagit hem Marko som har axlat ansvaret och levererat fina prestationer både i Allsvenskan och Europa. Vi känner oss trygga med den målvaktsuppsättning vi har.

Med hänsyn till Dataskyddsförordningen (GDPR) och personlig integritet är Malmö FF restriktiva med att dela information om anställdas skador och sjukdomar. Läs mer här.

huvudpartners

officiella partners