Vinst i träningsmatchen mot TFF

Publicerad 20 juni 2022 i Herr,Nyheter

Mål av Patriot Sejdiu och Jo Inge Berget såg till att vi vann träningsmatchen mot Trelleborgs FF och nu laddar laget upp inför den Allsvenska omstarten.

Nyckelhändelser:

Avspark i träningmatchen på Eleda Stadion

Malmö FF inleder matchen med att nästan ta en tidig ledningen. Ola Toivonen får inte till skottet efter fint spel av Malmö FF.

Återigen nära ett tidigt mål när Patriot Sejdiu hinner att bli tacklad precis innan han får iväg ett skott efter att ha blivit framspelad av Toivonen.

11´ Veljko Birmancevic löper i djupled och får en boll av Isaac Kiese Thelin. Serbens avslut går precis utanför bortre stolpen.

20´ Eric Larsson testar TFF målvakten med en halvvolley men skottet pareras bort.

22´ Sejdiu nära att öppna målprotokollet igen efter nickspel mellan Kiese Thelin och Toivonen inne i straffområdet.

31´ MÅL! Efter flera farliga lägen i första halvlek tar Malmö FF ledningen efter att Sejdiu skjuter upp bollen i krysset med vänstern från ett inlägg av Birmancevic.

44´ Niklas Moisander träffar stolpen med ett avslut vid strafflinjen och var nära att göra mål i sin första match tillbaka från skadan.

46´ Ny elva ute på planen för Malmö FF i andra halvlek.

64´ På en hörna från David Edvardsson var Matej Chalus nära att utöka Malmö FF:s ledning men lyckades inte att hålla nere nicken.

73´ STRAFF! Felix Beijmo blir fälld i straffområdet och Malmö FF tilldelas en straff.

75´ MÅL! Jo Inge Berget är iskall från elva meter.

Mål:

Malmö FF: Patriot Sejdiu (31`), Jo Inge Berget (75`)
Trelleborgs FF:

Milos Milojevic efter matchen om:

…spelet i första och andra halvlek
– Vi skapar lite mer chanser i första halvlek än i andra halvlek. Men det är en träningsmatch så det kanske inte är samma spänning som det är i en Allsvensk match. VI kunde ha gjort tre enkla mål men vi gjorde inte det. Istället blev det ett mål och tre bra chanser i första halvlek. Distansen mellan försvararna och anfallarna när vi går upp i pressen var för stor. Så det snackade vi om till andra halvlek. I andra halvlek har vi lite mer kontroll i både pressspelet och bollinnehavet men vi skapar inte lika många chanser som i första. Så, helt okej men viktigast av allt var att alla fick 45 minuter och vi fick liten chans av att känna av vilka som är redo och vilka som behöver lite mer tid med att träna och spela.

– Det är bra att vi har en vecka till match att träna för att bli ännu bättre mot Helsingborgs IF.

…att ha två olika elvor
–Det funkade okej. Det behövs alltid lite tid att komma in i en match. De behövde åtta till nio minuter att komma på rätt sida och närmare spelarna. När vi började att göra det så blev det helt okej, kanske vi saknar slutprodukten i sista tredjedelen. Om vi ska avsluta eller spela en passning. Det kanske vi inte var bäst på i andra halvlek men det är bra positioner vi kommer till men vi behöver bara avsluta lite bättre.

…försvarsspelet
–Det var bra. Det är vi nöjda med att försvarsspelet fungerade bra. Trelleborgs FF är en av de fem bästa lagen i Superettan. Jag kände att vi hade matchen under kontroll och jag känner också att vi har 20-30 procent mer i oss att kunna pusha. Det är bra med tanke på att det är en träningsmatch.