Viktig bortaseger i Göteborg

Publicerad 13 maj 2024 i Herr,Nyheter

Mål i första halvlek från Erik Botheim och Sören Rieks bäddade för en trepoängare i klassikermötet.

Nyckelhändelser

1′ Avspark på Gamla Ullevi.

21′ Efter en jämn inledning på den första halvleken har IFK Göteborg bollen i mål, men assisterande domaren vinkar för en klar offside.

34′ MÅL! Fint kombinationsspel längs högerkanten gör att Peña får yta och slår ett perfekt inlägg till Botheim som enkelt kan stöta in ledningsmålet på volley.

42′ MÅL! Efter samspel från Botheim och Nanasi hittar Rieks ett skottläge och hänger in bollen i den bortre burgaveln. 2–0 strax innan pausvilan som också är ställningen efter första 45.

68′ God kontroll av MFF som begränsar hemmalaget till få klara målchanser. Johan Dahlin har ännu inte ställts på några större prov.

83′ Efter en lång löpning från Taha Ali får kan Nanas spela fram AC till ett avslutsläge som räddas av blåvitts målvakt.

88′ MÅL! Lasse Berg Johnsen med ett skott som styrs i eget mål av en försvarare.

HENRIK RYDSTRÖM EFTER MATCHEN

– Jag var inte jättenjd med våra första 20-25. Det var för många som stod i sina positioner och inte ville kliva ut och pressa när vi väl fick passningarna vi ville ha från IFK Göteborg. Framför allt på vår vänstersida kunde Göteborg sätta in bollar bakom. Offensivt var vi inte alls så spelbara som vi vill vara.

– Men vi började spela in och när vi väl gör 1-0 blir det ett lugn i gruppen. Vi vet att vi är bra i ledning. Vi började hitta det som är oss. I andra halvlek blir inledningen hackig. Också då några gånger kommer det löpning och boll in bakom. Vi blir lite låga i perioder. Men vi släpper inte till så mycket. Vi lyckas vara relativt bra med bollen och kan kyla av dem. Vi får kontringslägen och till slut är vi kanske närmare 4-0 än reducering. Vi blir nästan för lekfulla. Vi fick slita hårt och Blåvitt gör det bra.

Matchfakta

Mål
IFK Göteborg:
Malmö FF: Botheim (34′), Rieks (42′), Berg Johnsen (88′)

Varningar
IFK Göteborg: Ohlsson (67′), Pyndt (73′)
Malmö FF: Busanello (37′)

Laguppställning

Johan Dahlin
Jens Stryger Larsen, Pontus Jansson, Derek Cornelius, Gabriel Busanello (Olsson 81′)
Sergio Peña, Otto Rosengren (Christiansen 70′), Lasse Berg Johnsen
Sebastian Nanasi (Tinnerholm 88′), Erik Botheim (Kiese Thelin 70′), Sören Rieks (Ali 70′)

Ersättare: Ricardo Friedrich, Anton Tinnerholm, Isaac Kiese Thelin, Anders Christiansen, Martin Olsson, Taha Ali, Elison Makolli, Adrian Skogmar, Hugo Bolin

huvudpartners

officiella partners