Välkommen till Malmö FF, Marcus Antonsson!

Publicerad 14 juli 2018 i Nyheter

Malmö FF är glada att kunna presentera Marcus Antonsson som ny spelare i föreningen. Han ansluter på övergång från Leeds United FC och har skrivit på ett avtal som sträcker sig till och med 2021.

Den 27-årige anfallaren Marcus Antonsson började spela fotboll i halländska Unnaryds GoIF. 2009 lämnade han moderföreningen för Halmstads BK, där han året därpå gjorde allsvensk debut. Inför säsongen 2015 tog han klivet över till Kalmar FF där han på 47 tävlingsmatcher gjorde 25 mål.

Han ledde den allsvenska skytteligan, med tio mål på tolv matcher, när engelska Leeds United FC köpte loss honom från Kalmar FF sommaren 2016.

I England kommer han senast från en lyckad lånesejour i Blackburn Rovers FC, där han bidrog till klubbens avancemang till The Championship. Antonsson startade den gångna säsongen 22 matcher och gjorde sju mål.

Han ansluter till truppen under nästa vecka och är spelklar till matchen mot Örebro SK.

Daniel Andersson, sportchef:

– Redan när han spelade allsvenskt i Kalmar visade han att han är en väldigt bra fotbollsspelare. Han är målfarlig, löpstark och en duktig djupledsspelare som jobbar hårt för laget. På två säsonger i England har han dessutom blivit mentalt starkare. Han blir ett tillskott för oss.

Marcus Antonsson:

– Det känns bra att komma till en klubb som Malmö FF. Det är få förunnat och när MFF kom in i bilden var det ett lätt beslut.

– Jag är en central anfallare som älskar att löpa in bakom backlinjen. Jag har en bra säsong bakom mig och kommer hit med stort självförtroende. Nu ser jag fram emot utmaningarna som väntar och att spela inför alla MFF-supportrar.

huvudpartners

officiella partners