Välkommen till Malmö FF, Daniel Bäckström!

Publicerad 25 januari 2020 i Herr,Nyheter

Malmö FF är glada att presentera Daniel Bäckström som ny assisterande tränare i herrlaget. Avtalet gäller till och med 2022.

Daniel Bäckström är 32 år gammal och kommer närmast från en roll som assisterande tränare i Örebro SK, där han har varit verksam sedan september 2017. Han har tidigare arbetat som akademichef i IFK Norrköping och varit huvudtränare i Norrköpings samarbetsklubb IF Sylvia.

Daniel Bäckström ansluter till Malmö FF omgående och följer med på träningslägret i Marbella.

Daniel Andersson, sportchef

– Daniel är en ung tränare som redan har samlat på sig nyttig erfarenhet. Dels som akademichef i IFK Norrköping men han har även varit huvudtränare för ett seniorlag. Han har också bra erfarenhet av rollen som assisterande tränare efter sina år i Örebro. Med sina meriter och sin kunskap om Allsvenskan kommer han att bli en stor tillgång till staben.

– Han är duktig analytiskt och kommer bland annat att vara värdefull för oss som länk mellan A-laget och ungdomslagen. Daniel kommer att lägga lite extra fokus på de yngre spelarna i A-truppen.

Daniel Bäckström

– Det känns väldigt bra att det är klart. Jag är förväntansfull och motiverad att ansluta till tränarstaben och börja jobba. Jag hoppas bidra med en hyfsat bred kompetens där jag tidigare bland annat jobbat med analys, bygga på spelidén och att driva fotbollsträning ute på planen.                 

– Malmö FF som klubb har en historia av att få fram duktiga, unga spelare och tillsammans ska vi fortsatt jobba för att integrera spelare från akademin in i både trupp och startelva. Med ett så starkt A-lag är det naturligtvis en utmaning men det är en viktig del för klubben historiskt och kommer även att vara det framöver.

huvudpartners

officiella partners