Tung förlust på Borås Arena

Publicerad 05 maj 2024 i Herr,Nyheter

Henrik Rydström missnöjd med 1–3-förlusten mot Elfsborg: ”Vi har bollen mycket men vi skapar alldeles för lite och det går alldeles för långsamt”.

Nyckelhändelser

1′ Domaren blåser i gång matchen
29′ Sebastian Nanasi får ett bra läge men skjuter över.
34′ IF Elfsborgs Arber Zeneli ger hemmalaget ledningen efter att ha brutit in från MFF:s högerkant.
37′ Martin Olsson avslutar från nära håll men skjuter utanför.
50′ Ricardo Friedrich gör en jätteräddning när Elfsborg får ett bra läge framför mål.
64′ IF Elfsborgs Simon Hedlund utökar hemmalagets ledning till 2-0.
69′ Anders Christiansen får ett skottläge strax utanför straffområdet men skjuter över.
73′ Sebastian Jörgensen får ett fint läge i straffområdet men Elfsborgs målvakt räddar.
74′ IF Elfsborgs anfallare Wolji Jalal Abdullai kommer helt fri men Ricardo Friedrich räddar snyggt.
75′ Malmö FF gör självmål efter ett inspel från vänsterkanten. 3-0 till hemmalaget.
80′ MÅL! Sebastian Jörgensen med ett distinkt avslut från nära håll.
98′ Domaren blåser av matchen. Tung förlust i Borås.

Henrik Rydström efter matchen

– Den stora skillnaden idag jämfört med tidigare är att vi varit fantastiskt duktiga på att skydda vår box men idag fanns det inte där. Jimmy Thelin (Elfsborgs tränare) är säkert nöjd med målen men jag tycker de är horribla utifrån vad vi vill göra som lag. Elfsborg i sin tur försvarar sin box med liv och lust. Om det varit en svaghet för dem tidigare visade de hög klass idag. Vi har bollen mycket men vi skapar alldeles för lite och det går alldeles för långsamt. Det är mycket alibispel från vissa spelare.

– Det enda positiva är att det här skapar en hunger i gruppen igen efter en rätt lång framgångsrik period. Man har ett eget ansvar att agera med passion och det gjorde vi inte idag. Jag tycker att Elfsborg spelade hängivet, de hade kanske inte så många passningar till varandra men det är oväsentligt om man kan kontra och göra såna mål.

– Vi har många bra spelare i truppen men du behöver också ta chansen när du får den och idag var det egentligen ingen som tog den.

IF Elfsborg: Arber Zeneli (34), Simon Hedlund (64), Självmål (75)

Malmö FF: Sebastian Jörgensen (80)

IF Elfsborg: Wolji Jalal Abdullai (25), Timothy Ouma (72), Johan Larsson (79), Niklas Hult (93), Marcus Bundgaard Sörensen (96)

Malmö FF: Otto Rosengren (51), Sören Rieks (91), Anders Christiansen (91), Anton Tinnerholm (96)