Truppen mot Ljungskile

Publicerad 02 juli 2008

MFF startar om allsvenskan efter EM-uppehållet med Ljungskile hemma torsdag kväll. Inför matchen finns frågetecken för Daniel Anderssons medverkan, vilket innebär att nyförvärvet Robert Åhman Persson kan gå rakt in i startelvan.

MFF:s trupp (17 man)

Målvakter:
Jonas Sandqvist, Dusan Mélicharek

Försvarare:
Ulrich Vinzents, Markus Halsti, Gabriel, Christian Järdler, Jimmy Dixon

Mittfältare/anfallare:
Daniel Andersson, Robert Åhman-Persson, Jonatan Johansson, Joakim Nilsson, Jeffrey Aubynn, Ola Toivonen, Edward Ofere, Robin Nilsson, Niklas Skoog, Agon Mehmeti.

Skador: Anders Andersson, Babis Stefanidis (båda benbrott), Labinot Harbuzi, Guillermo Molins (båda lårskada).

MFF gjorde sin sista träning innan den allsvenska återstarten i gassande sol inne på Stadion – men just när det sedvanliga tvåmålsspelet skulle inledas seglade ett stort orosmoln upp på den blå himlen: Daniel Andersson klev av träningen för att inte återkomma.
– Daniel har haft skadekänning i en lårbaksida sedan han kom tillbaka från EM; han har varit med en del och hoppat över en del av träningen. Daniel är ett osäkert kort inför morgondagen – är han bra då så är han, men vi kommer inte att chansa, säger Roland Nilsson.

Och MFF-tränaren lämnar klart besked om hur det blir om lagkaptenen inte kan komma till spel: då går nyförvärvet Robert Åhman Persson efter två träningar med sitt nya lag direkt in i laget på Daniels plats.
– Lite för snabbt för att det ska kännas riktigt bra, men samtidigt är det på en position han spelat tidigare, till exempel i U21-landslaget, säger Roland.
Därmed kristalliserar sig att döma av sista träningens tvåmålsspel en startelva ut med Joakim Nilsson centralt och Jonatan Johansson till höger på mittfältet, Edward Ofere tillbaka i laget på topp med Ola Toivonen samt Markus Halsti tillbaka som mittback.

Inför cupmatchen mot Hammarby konstaterade Roland att det är svårt att veta var laget står efter en lång paus från tävlingsmatcher. Som matchen utvecklade sig visade sig hans föraning inte sakna poäng – och även om cupsortin var snöplig så kan matchen ha det goda med sig att laget kommer mer redo till seriespelet.
– Vi spelade väldigt bra i första halvlek, och milt sagt mindra bra i andra. Men jag tror spelarna fick en bra läxa: när vi jobbar bra för varandra är vi farliga, men när vi inte var och en gör vad vi tränat på så påverkar det hela laget.

I cupmatchen tvingades både Labinot Harbuzi och Guillermo Molins bryta på grund av lårskada. Gische tränade bredvid plan, medan Labbe inte syntes till.
– När det gäller Gische har vi valt att inte använda oss av honom. Han hade möjligen kunnat spela, men då också riskerat att blir borta längre. Vi chansar inte med halvskadade spelare.
Och Labinot?
– Det verkar inte vara så allvarligt som man kunde befara, men hur lång tid det tar är väldigt individuellt, säger Roland Nilsson.

På återstartsmenyn står nykomlingarna Ljungskile, som trotsat hårda nedflyttningstippningar med att lägga sig på en elfteplats så här långt – och som vanligt kan en förväntad munsbit visa sig väl så svårsmält.
– Det finns inga lätta matcher i allsvenskan. Det är nog många som säger att den här ”ska” vi vinna, men Ljungskile kommer att ge oss tufft motstånd. Vi måste fightas och göra det jobb som krävs till 100 procent, samtidigt som vi visar vår skicklighet när vi får bollen.

Där ett segerrecept så gott som något.

/Tobias Christoffersson