Truppen mot GAIS

Publicerad 07 maj 2008

Joakim Nilsson tar plats i MFF-truppen för första gången i år – men det lär bli namnen Robin som spelar från start istället för avstängde Daniel Andersson när MFF ställs mot ett GAIS som inte släppt in ett mål på fem matcher.

Malmö FF – GAIS Torsdagen den 8 maj, 19.00 Malmö Stadion

Truppen:

Målvakter: Jonas Sandqvist, Dusan Melichárek

Försvarare: Ulrich Vinzents, Markus Halsti, Gabriel, Behrang Safari, Christian Järdler, Jimmy Dixon.

Mittfältare/anfallare: Robin Nilsson, Guillermo Molins, Ola Toivonen, Jeffrey Aubynn, Jonatan Johansson, Niklas Skoog, Edward Ofere, Joakim Nilsson.

Avstängd: Daniel Andersson.
Skadad: Anders Andersson, Babis Stefanidis (båda benbrott), Labinot Harbuzi (ljumske), André Nascimento (tå).

På onsdagens drygt timslånga MFF-träning inne på Stadion visade tvåmålsspelet att laget mot GAIS sannolikt formeras på det sätt som får sägas vara det mest väntade: Robin Nilsson går in istället för avstängde Daniel Andersson, Ofere fortsätter på topp och Toivonen på mittfätet. En ny spelare i truppen, men långt ifrån någon debutant: Joakm Nilsson är tillbaka efter långvarig skadefrånvaro.

– Jocke har sett väldigt bra ut den senaste tiden. Han gick igenom en tuff period för några veckor sedan när han behövde ta igen träning han missat under försäsongen, men sedan har det blivit lättare och lättare för honom för varje vecka. Han var bra i cupmatchen och i U21, säger Roland Nilsson.

Vilka kvaliteter tillför Jocke?
– Han är en central mittfältare, som är bekväm med bollen och en väldigt duktig passningsspelare.
Labinot Harbuzi tränade vid sidan av plan med Richard Dahan och är alltså inte i full träning än. Dock inte långt borta.
– Labbe hade kunnat vara med på träningen idag, men vi riskerar absolut ingenting med honom. 24 timmar kan göra stor skillnad; går han in i full träning på fredag kan han bli aktuell på söndag.

Det var nog en hel del som i söndags lyfte på ögonbrynen åt Edward Oferes ”genombrott”; spel från start och två mål. Roland tillhör inte dem.
– Vi är inte överraskade. Att Eddie kan göra mål såg vi redan under försäsongen, sedan gäller det att han är fokuserad på det han ska göra. Är man där och skapar chanserna, så kommer målen.

GAIS med nye tränaren Magnus Pehrsson säger sig ha ambitionen att spela mer offensivt än under din och Hans regim. Tycker du de har lyckats?
-Stundtals. Men jag tycker vi spelade ganska offensivt också ifjol. Vi skapade många målchanser, men vi fick inte in bollen. Det problemet verkar kvarstå.

Det kan man lugnt säga: endast sex gjorda mål så här långt. Men GAIS har annars gått ganska bra, segrar över Hammarby och Gefle och liksom MFF oavgjort mot Elfsborg, IFK Göteborg och Djurgården. För den som väntar sig en promenadseger imorgon pekar Roland Nilsson på ett särskilt faktum som inger respekt för de grönsvarta:
– GAIS har spelat fem matcher i rad utan att släppa in ett mål nu, det är knappast en tillfällighet.

/Tobias Christoffersson