Tremålsvinst mot Varberg

Publicerad 09 juli 2022 i Herr,Nyheter

Malmö FF tog tre poäng efter tre gjorda mål på hemmaplan mot Varbergs BoIS.

Nyckelhändelser:

1`: Avspark på Eleda Stadion.

15´: Malmö FF kontrollerar bollinnehavet och söker det första målet.

30´: Veljko Birmancevic blir framspelad av Jo Inge Berget på vänsterkanten och dribblar sig fram till ett avslut som blockeras ut till en hörna av en Varbergsförsvarare.

32´: Birmancevic involverad igen i en målchans på kort tid. Serben hittar ett väggspel med Isaac Kiese Thelin som kommer till ett bra läge men får sitt skott räddat av Varbergsmålvakten, Fredrik Andersson.

34´: Bra kontringsläge för MFF. Isaac vinner nickduellen och skarvar vidare till inbytte Anders Christiansen som tar sig in i straffområdet men blir tacklad innan han får iväg ett skott.

45+4´: STRAFF! Jo Inge Berget blir nerfälld i straffområdet.

45+5´: MÅL! Malmö FF tar ledningen i den sista sparken av första halvlek när Jo Inge Berget visar kyla från elva meter.

47´: Hugo Larsson gör en räd med bollen från halvplan och kommer fram till ett skottläge utanför straffområdet. Skottet räddas ut till en hörna.

64´: MÅL! Lagkapten Anders Christiansen utökar ledningen till 2–0 med en fullträff utanför straffområdet efter att ha blivit framspelad av Jo Inge Berget.

87´: MÅL! Eric Larsson kommer in direkt från bänken och hittar Veljko Birmancevic i djupled som avslutar matchen med att göra tredje målet.

Mål:

Malmö FF: Jo Inge Berget (45+5´), Anders Christiansen (64´), Veljko Birmancevic (87´)
Varbergs BoIS:

Varningar:

Malmö FF: Veljko Birmancevic (69´)
Varbergs BoIS: Oliver Stanisic (60´), Ismet Lushaku (78´), Jon Birkfeldt (81´)

Milos Milojevic efter matchen:

Dagens prestation
– Jag tycker att vi hade helt okej kontroll i första halvlek. De har två halvchanser och en boll på linjen som vi rensar bort. Det är såklart alltid bra att göra mål men det är perfekt att göra det precis innan halvtidsvilan. Vi kommer ut med bättre känslor till andra halvlek där vi är bättre på allt. Vi har mer kontroll, är lugna med bollen och gör bättre beslut. Vi har mer kvalité och tålamod i vårt spel, så 3–0 är ett perfekt resultat. Spelarna gjorde precis det jag ville dem skulle göra idag. Det är inte enkelt att spela mot Varbergs BoIS som är ett svårt motstånd, så det är ett bra resultat vi får med oss idag.

Målskyttet
– Det är som jag har sagt innan. Målen kommer att komma om vi fortsätter att spela som vi har gjort hittills. Vi visste att vi måste ta våra chanser och minska våra misstag kring vårt egna straffområde. Vi har kvaliteten i truppen för att förbättra oss. Det var viktigt för oss att vi gör tre mål idag och det är en gåva till våra supportarna som alltid följer oss. Jag hoppas att de är nöjda med killarna idag.

Anders Christiansen och Hugo Larsson i dagens match
– Anders Christiansen är en spelare som jag alltid vill se spela. Vi hart fått väntat två månader att ha honom tillbaka och det blev perfekt idag. Han kommer in och gör mål. Hugo Larsson spelar sin bästa match i MFF-tröjan hittills. Jag hoppas att han fortsätter med samma prestationer framöver och blir bättre för var match. Jag vet att han kan det. Vi spelar redan igen på tisdag, så han måste fortsätta jobba hårt och spela på samma sätt som han gjorde idag.

Erdal Rakips och Dennis Hadzikadunics känningar
– Erdal Rakip har startat mest av alla i truppen. Det är inget allvarligt men det är en lite känning. Jag vet inte exakt när han är tillbaka. Förhoppningsvis till tisdagsmatchen. Vi har bra spelare i Hugo Larsson och Sergio Peña vilket gör att vi kan rotera. Tyvärr har vi inte Oskar Lewicki tillbaka än. Dennis Hadzikadunic hade också känningar som Erdal idag. Han spelade nyligen Nations League med Bosnien och Hercegovina. Han fick vila dag och förhoppningsvis är han redo på tisdag.

Betydelsen av dagens vinst
– Det betyder självklart mycket att vi vinner idag. Vi måste fortsätta jobba som vi har gjort hittills. Matchbilderna blir annorlunda ifall motståndarna gör mål på sina chanser. Det är så fotboll fungerar och det är därför det är världens mest intressanta sport. Idag ser vi till att vi får resultatet med oss. Killarna spelar en jättebra match och visar bra moral. Det är bara att titta på Lasse Nielsen som inte går ut efter att han fick en rejäl smäll. Överlag är det en jättebra insats av laget.