Taha Ali klar för Malmö FF

Publicerad 09 januari 2023 i Herr,Nyheter

Vi är glada att välkomna den 24-årige offensiva spelaren Taha Ali till Malmö FF. Han ansluter till föreningen på ett 4-årskontrakt efter en övergång från Helsingborgs IF.

Spelarfakta

Födelsedatum: 1 juli 1998
Kontraktslängd: 2026-12-31
Tröjnummer: 22

Historik

Taha Ali växte upp i Tensta och började spela fotboll i Spånga IS. Han A-lagsdebuterade i division 2 för Sundbybergs IK som 17-åring och tillbringade fyra säsonger för olika klubbar i Stockholmsområdet innan han tog klivet till elitnivån och Örebro SK 2021. Den allsvenska debuten gjordes mot just MFF i maj samma år.

Efter en framgångsrik låneperiod hos Västerås SK i Superettan gick han till Helsingborgs IF inför säsongen 2022. Trots lagets motgångar presenterade han sig som en av seriens mest dribblingsskickliga spelare.

Vi är glada att han nu fortsätter sin karriär i Malmö FF. Varmt välkommen, Taha Ali!

Taha Ali:

– Jag är en spelare som älskar att vara kreativ och hitta på lösningar. Mina främsta styrkor ligger i spelet en-mot-en och att sätta mina medspelare i bra lägen.

– Förra året borde jag ha gjort fler poäng men det var en lärorik och i det stora hela bra säsong. Jag tar med mig mycket positivt inför det här nya kapitlet i min karriär.

– Den fotboll som MFF står för, nu också med Rydström i spetsen, är attraktiv och passar mig. Jag tror att jag kan utvecklas och åstadkomma mycket. Det finns alla förutsättningar. Jag ser fram emot att göra debut i MFF-tröjan och visa varför jag är här.

Daniel Andersson:

– Taha Ali är en spelare som vi följt genom åren och som Henrik Rydström också ville ha in. Vi förstår vikten av spelare som är skickliga en-mot-en och när Veljko lämnade tappade vi lite av den pusselbiten.

– Det är en ödmjuk men väldigt målmedveten kille som vill framåt hela tiden. Han har fått kämpa hårt för att ta sig fram och det kommer han fortsätta att göra här. Med vårt tränarteam hoppas vi på att kunna utveckla honom den sista biten.

huvudpartners

officiella partners