Tack för din tid i MFF, Felix Beijmo!

Publicerad 21 juni 2023 i Herr,Nyheter

Under vårsäsongen har Felix Beijmo varit utlånad till AGF Århus. Nu är Malmö FF överens med den danska klubben om en permanent övergång för den 25-årige högerbacken.

Felix Beijmo är fostrad i IF Brommapojkarna och kom till Malmö FF för första gången år 2019 på lån från Werder Bremen. Året därpå skrev han på ett 3,5 år långt kontrakt med MFF och tog sitt första SM-guld med föreningen senare under hösten.

Säsongen 2021 var han med och förde laget till gruppspel i UEFA Champions League och mottog också sitt andra SM-tecken, även om han missade sista delen av året på grund av en oturlig skada. Tillbaka från skadan stod Felix Beijmo personligen för ett starkt 2022, då han fick mest speltid av alla i truppen, vann Svenska cupen och tog MFF till ett nytt europeiskt gruppspel.

Till följd av en tuff konkurrenssituation på högerbackspositionen lånades Felix Beijmo ut till AGF inför säsongen 2023. Han har stått för fina prestationer under våren och nu står det klart att han stannar kvar i Danmark då lånet omvandlas till en permanent övergång.

Totalt gjorde Felix Beijmo 100 matcher i den himmelsblå tröjan. Lycka till i den fortsatta karriären, Felix!

Daniel Andersson:

– Felix Beijmo har alltid varit professionell och bidragit både som spelare och lagkamrat. Han har gjort det bra i Århus under våren och med tanke på läget i vår trupp passar en övergång alla parter bra. Vi tackar honom för hans insatser för Malmö FF och önskar honom lycka till framöver.

Felix Beijmo:

– Det har varit en ynnest att få representera Malmö FF och Malmö stad i flera års tid och upp emot 100 matcher. Två SM-guld, ett cupguld, två Europa League-gruppspel och ett Champions League-gruppspel senare är det dags för nya utmaningar.

– Jag har alltid gett mitt allt när jag dragit på mig den himmelsblå tröjan och den här tiden är något jag stolt bär med mig. Tack till alla medspelare, tränare, anställda i föreningen och de himmelsblå supportrarna. Lycka till i fortsättningen!

huvudpartners

officiella partners