Tack för din tid i MFF, Erik Andersson!

Publicerad 09 januari 2018 i Nyheter

Malmö FF och Trelleborgs FF är överens om en övergång för Erik Andersson. Övergången träder i kraft med omedelbar verkan.

Erik Andersson debuterade redan som 15-åring för Landskrona BoIS i Superettan 2012. Efter ytterligare två år med regelbunden speltid tecknade han ett kontrakt med Malmö FF inför säsongen 2015. Men det har blivit begränsat med speltid i den himmelsblå tröjan och han har under två perioder varit utlånad till Trelleborgs FF.

Under den första utlåningen spelade han 16 matcher för klubben innan oturen var framme och han ådrog sig en korsbandsskada i samband med en träning. Efter genomförd rehabilitering var han tillbaka på planen och lånades på nytt ut till TFF, där han den gångna säsongen spelade 23 matcher och var med om att föra laget upp till Allsvenskan.

Malmö FF tackar Erik Andersson för hans tid i föreningen och önskar honom lycka till framöver!

Daniel Andersson, sportchef
– 
Erik är en lugn och bra kille som visat styrka och målmedvetenhet i sin återfas efter skadan. Han behöver regelbunden speltid och det är inte något vi kan garantera att han får hos oss. Vi har en god dialog med Trelleborg som har visat stort intresse för Erik och vi är överens om att gå skilda vägar.

Erik Andersson
– Det känns bra att komma tillbaka till Trelleborg där jag har trivts och haft två bra utlåningar. Framför allt förra året var en rolig resa och jag fick mycket speltid efter sommaren.

– Sen är det såklart tråkigt att det inte blev fler matcher i MFF, men jag tittar ändå tillbaka på en lärorik tid. Jag har tränat med Sveriges bästa spelare och känner att det har utvecklat mig hur mycket som helst. Och när jag skadade mig fick jag hjälp av fysioteamet att komma tillbaka så snabbt som möjligt. Det är jag tacksam för.

huvudpartners

officiella partners