Tack för din tid i Malmö FF, Samuel Adrian!

Publicerad 30 november 2022 i Herr,Nyheter

Malmö FF är överens med Jönköpings Södra om en permanent övergång för Samuel Adrian som efter 17 raka år som MFF:are nu går vidare i karriären.

Mittfältaren Samuel Adrian kom till Malmö FF från Blentarps BK som åttaåring. Det var under säsongen 2006 och varje år sedan dess har Samuel Adrian tillhört Malmö FF. Efter att ha gått vägen genom pojk- och ungdomslag belönades Adrian 2017 med ett lärlingskontrakt och gjorde därefter allsvensk debut när han i juli 2017 byttes in i 2–0-segern borta Jönköping Södra.

Året därpå skrev Samuel Adrian på sitt första A-lagskontrakt med Malmö FF och gjorde allsvensk debut från start i en seger mot BK Häcken.

Säsongen 2019 lånades Samuel Adrian ut till Kalmar FF där han inledde starkt innan en olycklig korsbandsskada satte stopp för spel under resten av säsongen. Samuel kämpade sig på ett beundransvärt vis tillbaka från sin knäskada och gjorde allsvensk comeback för Malmö FF borta mot Djurgården 19 oktober 2020.

Under 2021 lånades Samuel Adrian återigen ut, denna gången till Falkenbergs FF där han den säsongen spelade 26 seriematcher. Tillbaka i Malmö 2022 blev det nytt allsvenskt spel innan den hårda konkurrensen om mittfältsplatserna ledde till en utlåning till Jönköpings Södra. På plats i Småland blev Samuel Adrian en viktig kugge i det lag som räddade kontraktet i landets näst högsta serie.

Nu är Malmö FF överens med Jönköpings Södra om en permanent övergång för Samuel Adrian. Malmö FF är tacksamma för allt som Samuel Adrian bidragit med under sina 17 år i föreningen.

andreas georgson, sportchef

– Samuel är en äkta MFF:are som tagit den långa vägen genom vår akademi till vårt herrlag. Han lyckades inte riktigt få tillräckligt med speltid för att fullt ut etablera sig i laget och har varit utlånad i perioder de sista säsongerna.

– I höst har han varit väldigt bra under sin utlåning till Jönköpings Södra och de är angelägna att behålla honom och det vill även Samuel så då vill vi inte stoppa honom från att försöka ta nya kliv i sin karriär där.

– Vi önskar honom stort lycka till och kommer följa hans utveckling med stolthet framöver.

huvudpartners

officiella partners