Tack för allt, Jo Inge Berget!

Publicerad 04 januari 2023 i Herr,Nyheter

Jo Inge Bergets kontrakt med Malmö FF gick ut vid årsskiftet och den 32-årige norrmannen lämnar nu föreningen efter totalt sju säsonger.

Jo Inge Berget har de senaste åren varit en av de mest framträdande spelarna i Malmö FF. Han anslöt inför säsongen 2015 och gjorde sig känd som en hårt arbetande spelare som också bidrog med viktiga mål. De båda målen borta mot Celtic FC i Champions League-kvalet under debutsäsongen är kanske de som satt störst avtryck. Hösten 2021 var han starkt bidragande till att ro SM-titeln i land efter sitt sena avgörande borta mot Kalmar FF under den täta guldjakten.

Redan 2016 vann Jo Inge Berget sitt första SM-guld med MFF. Året därpå blev det guld igen, samtidigt som han toppade den interna skytteligan med sina tio mål. Jo Inge gjorde under 2018 en säsong i New York City FC innan han återvände till Malmö i mars 2019.

Under den andra sejouren blev det dubbla SM-guld, två gruppspel i Europa League, ännu ett gruppspel i Champions League och dessutom en cuptitel. 

Totalt spelade Jo Inge Berget 291 matcher i den himmelsblå tröjan. Vi riktar ett stort tack till honom för hans insatser för föreningen genom de sju åren han tillbringade här.

daniel Andersson, sportchef

– Med Henrik Rydström på plats som ny tränare och efter den grundliga utvärdering vi gjort sedan säsongen tog slut har vi en klar och tydlig plan framåt. Arbetet med att följa den på både kort och lång sikt är nu i full gång. Det tillsammans med att vi är inne i ett generationsskifte, samt antalet spelare vi har under kontrakt, innebär att vi går skilda vägar med Jo Inge Berget. 

– Det känns otroligt tufft att inte kunna fortsätta med en sådan hjälte, som gjort så mycket för oss och som inte var MFF:are från början men verkligen kommit att bli det. ”JIB” har spelat en betydande roll i många av våra stora framgångar från 2015 och framåt. Jag vill ta tillfället i akt och tacka Jo Inge Berget för allt han gjort för Malmö FF och önska honom stort lycka till framöver.

huvudpartners

officiella partners