Stefano Vecchia klar för Malmö FF

Publicerad 10 mars 2023 i Herr,Nyheter

Den 28-åriga offensiva spelaren Stefano Vecchia ansluter till MFF på övergång från Rosenborg BK.

Spelarfakta

Födelsedatum: 1995-01-23
Moderklubb: Vasalunds IF
Kontraktslängd: 2026-12-31
Tröjnummer: 21
Ansluter till laget: Kommande vecka

Historik

Stefano Vecchia har de senaste åren gjort sig känd som en framstående poängspelare i den nordiska toppfotbollen. Under sin tid i IK Sirius gjorde han 23 mål och 14 assist på 80 tävlingsmatcher. I norska Rosenborg spelade han 40 matcher och stod för 23 mål och 3 målgivande passningar.

Stefano Vecchia började som 5-åring spela fotboll i Vasalunds IF men tog snabbt klivet till Brommapojkarna, där han fick ett genombrott i Superettan 2015. Två år senare fångades han upp av IK Sirius och säsongen 2020 kom han fyra i den allsvenska poängligan. Insatserna väckte intresse och 2021 flyttade han till Åge Hareides Rosenborg BK.

När han nu återvänder till Allsvenskan gör han det i en himmelsblå tröja med nummer 21 på ryggen. Han har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till och med 2026 och ansluter till laget under den kommande veckan.

Välkommen till Malmö FF, Stefano Vecchia!

Daniel Andersson, sportchef:

– Vi har letat efter en spelare som kan gå in och ytterligare stärka upp vår offensiv. Stefano kan spela på många olika positioner och har både i Sverige och Norge visat att han kan prestera på en oerhört hög nivå.

– Att Stefano dessutom har ett framgångsrikt förflutet med Henrik Rydström och att de båda känner varandra väl är så klart en fördel. Inte minst när det gäller att anpassa sig till vår spelidé.

Stefano Vecchia:

– Första känslan är verkligen fantastisk. Det kändes från första steget jag tog här inne idag. Jag är väldigt taggad inför det här året.

– Jag kommer från en bra och lärorik tid i Norge. Även om resultaten inte riktigt gick som förväntat så var det utvecklande för mig personligen på flera plan.

– Att jag känner Henrik Rydström sedan tidigare bidrar till att jag kommit hit. Han är både en bra tränare och människa. Han får fin fotboll att leda till målchanser och mål. Vi spelare sätts i bra och utmanande positioner.

– Nu gäller det för mig att hjälpa laget vinna fotbollsmatcher genom att bidra med mål, assist och kreativt anfallsspel.

FÖRSTA DAGEN I MFF

huvudpartners

officiella partners