Sex spelare lånas ut till BK Olympic

Publicerad 21 december 2022 i Herr,Nyheter

Malmö FF lånar ut Samuel Burakovsky, Philip Malky, Raymond Adjei, Josef Al-Imam, André Alvarez Perez och Mamadou Diagne till BK Olympic.

Malmö FF och BK Olympics samarbete går 2023 in på sitt andra år. Den här säsongen lånas sex spelare ut till BK Olympic för spel i Ettan Södra.

Vi önskar Philip, André, Josef, Mamadou, Samuel och Raymond lycka till kommande säsong!

– Samarbetet med Olympic blev väldigt bra och spelarna från MFF som var där hade en fin utveckling under 2022. Nu är det dags för en ny grupp spelare att ta klivet in i seniorfotbollen i Olympic och vi ser fram emot att tillsammans vässa utvecklingsmiljön ännu mer under ledning av William Strömberg och hans assisterande tränare Viktor Blom, säger Andreas Georgson, sportchef i Malmö FF.

Mamadou Diagne
Ålder: 19
Position: Mittfältare

Georgson: ”En mittfältare med stor löpkapacitet och funktionell teknik. Han skapar mycket målchanser till sitt lag men vinner även mycket boll.”

Raymond Adjei
Ålder: 18
Position: Back

Georgson: ”Har en stor arbetskapacitet och är atletisk. Han har spelat mycket innermittfält genom akademiåren men har på sistone blivit omskolad till högerback.

André Alvarez Perez
Ålder: 17
Position: Back

Georgson: ”Har varit väldigt dominant i våra ungdomslag som mittback. Bra både offensivt och defensivt och nu blir utmaningen att vara lika bra i seniormiljö.”

Philip Malky
Ålder: 18
Position: Mittfältare

Georgson: ”En hårt arbetande mittfältare med bra spelförståelse och teknik. Nu gäller det att få effekt på de egenskaperna även på seniornivå.”

Josef Al-Imam
Ålder: 18
Position: Back

Georgson: ”En spelskicklig och lugn mittback med väldigt bra vänsterfot. Han kan spela i både trebacks- och fyrbackslinje som mittback och kanske kan seniorspel även innebära att han får testa vänsterbackspositionen.”

Samuel Burakovsky
Ålder: 19
Position: Mittfältare/forward

Georgson: ”Fick fjolåret spolierat av sjukdom och skador men kom igång fint de sista omgångarna. Han är en atletisk och hårt arbetande forward med förmåga att göra många mål och assist om allt klaffar.”

huvudpartners

officiella partners