Seger mot Hammarby IF efter två mål av Kiese Thelin

Publicerad 07 april 2024 i Herr,Nyheter

Malmö FF vann hemmapremiären mot Hammarby IF. Isaac Kiese Thelin låg bakom segern med sina två mål.

Nyckelhändelser

1′ Domaren blåser i gång matchen.
31′ Sebastian Nanasi får i väg ett farligt skott som styrs undan.
34′ MÅL! Isaac Kiese Thelin är helt fri med målvakten och gör 1–0 framspelad av Nanasi.
40′ Pontus Jansson är framme med huvudet på en hörna men bollen rensas undan på mållinjen.
48′ MÅL! Taha Ali tar sig fram längs kanten och slår en passnings längs marken som Kiese Thelin enkelt slår in vid den bortre stolpen.
65′ Vi gör vårt första byte. Ut går Taha Ali och in kommer Sören Rieks.
73′ Dubbelbyte. Peña och Botheim lämnar plats för Otto Rosengren och Stefano Vecchia.
79′ Berg Johnsen drar till men bollen tar i utsidan av nätet.
83′ Nytt dubbelbyte: ut går Cornelius och Nanasi, in kommer Elison Makolli och Sebastian Jörgensen.
88′ Kiese Thelin driver mot mål för sitt tredje men Oliver Dovin räddar avslutet.
90 +7′ Domaren blåser av matchen.

Henrik Rydström efter matchen

– Jag är väldigt nöjd med hur vi tar oss an matchen. Det kändes redan på inmarschen att våra supportrar mobiliserade och att det var en match av dignitet. Jag tyckte vi hade en bra atmosfär hela förra året men det här var ett snäpp till och jag tyckte det smittade av sig på våra spelare.

– Vi fick jobba hårt och vi gjorde det med glädje, det var jäkligt kul att se. Det var en härlig holmgång.

– Den andra halvleken blir en lite annan karaktär. Vi gör 2–0, Hammarby måste gå fram och vi blir sugna att gå framåt när läget kommer, och det vill jag inte ta bort från spelarna, men det blir lite väl böljande för min smak stundtals.