Fördel MFF inför returen på Island

Publicerad 05 juli 2022 i Herr,Nyheter

MFF fick en drömstart i hemmamötet mot Vikingur Reykjavik. Men segern fick en något bitter eftersmak när gästerna på tilläggstid reducerade till 3–2. Om en vecka väntar retur på Island.

Nyckelhändelser:

3′ Jo Inge Berget får tid med boll ute på sin högerkant. Slår ett känsligt inlägg mot Ola Toivonen som når högst i duellen med sin försvarare. Nicken är bra men går ett par centimeter på fel sida stolpen.

16′ MÅL! Återigen skapas det stora ytor ute på Vikingurs högerkant. Velko Brimancevic med ett inlägg längs marken når fram till Martin Olsson som drar till på ett tillslag och sätter dit 1–0.

35′ Många MFF-spelare är högt upp på offensiv planhalva. Toivonen drar sig ut mot högerkanten och sätter in bollen bakom gästernas backlinje, perfekt i steget till Erdal Rakip som försöker komma till avslut på ett tillslag men bollen smitter utanför kortlinjen.

38′ Vikingur lyckas kvittera när Kristall Máni Ingason petar in en boll bakom Johan Dahlin. I samband med målet blir även den isländska målskytten utvisad när han drar på sig sitt andra gula kort. Vikingur reduceras till 10-man.

41′ MÅL! Berget får ny tid med boll ute till höger. På nytt söker norrmannen pannan på Ola Toivonen och den här gången sitter nicken perfekt nere vid den bortre stolpen.

54′ Berget hittar fötterna på Erdal Rakip med ett lågt inlägg. Avslutet kommer på ett tillslag och tvingar fram en fin räddning från Vikingurs målvakt.

69′ Sergio Peña fångar upp bollen till höger om Vikingurs straffområde. En fin nedtagning och mittfältaren laddar för avslut. Det är inte hårt men otroligt välplacerat och går klockrent i stolpen bakom gästernas målvakt som står fastklistrad på linjen.

85′ MÅL! Hugo Larsson hittar in med en perfekt boll till Veljko Birmancevic som inte gör några som helst misstag när han trycker in bollen stenhårt i bortre gaveln.

90′ I den tredje tilläggsminuten reducerar Vikingur till 3–2.

MÅL:

Malmö FF: Martin Olsson (16′), Ola Toivonen (43′)
Vikingur Reykjavik: Kristall Máni Ingason (38′), Helgi Guðjónsson (93′)

Varningar:

Malmö FF: Anders Christiansen (12), Veljko Birmancevic (39′), Erdal Rakip (66′)
Vikingur Reykjavik: Kristall Máni Ingason (29′) (38′), Viktor Örlygur Andrason (32′) Logi Tómasson (34′) Thordor Ingason (82′)

mILOS Milojevic, efter matchen:

– Först och främst vill jag tacka våra motståndare och berömma våra motståndare för en fin insats. Det enklaste sättet att summera den här insatsen är att vi inte utnyttjar det momentum vi får genom att göra ett tidigt mål i matchen. Vi ger oss själva läget att ta en tidig kontroll men tyvärr utnyttjar vi inte det på bästa vis.

– Det är andra matchen i rad som vi skapar många fina lägen utan att avgöra matchen tidigt. Vi har inte råd att göra den här typen av misstag och det kan kosta oss självförtroende om vi inte bryter mönstret. Man kan prata om tur och otur men för mig är tur någonting du förtjänar och någonting du får genom hårt jobb. Vi jobbar väldigt hårt så jag är övertygad om att det snart kommer lossna. Men vi måste börja ta ansvar och kan inte gå och tro att det kommer komma gratis.

– Är publiken inte nöjda med hur vi spelar och med vår prestation så har de rätt att visa sitt missnöje. Jag hörde hur de stöttade laget i över 90-minuter och upplever att de verkligen hjälper oss att bli bättre. Men precis som vi är de inte nöjda med resultatet och det är vad fotboll handlar om. Vi behöver spela på ett övertygande sätt och bevisa att vi kan vara mer effektiva när lägena kommer. –

– En seger är alltid en seger och jag har god tro till att vi kommer och lösa uppgiften på Island i nästa vecka på ett bra sätt. Vi avslutar matchen med flera unga spelare på plan och det är viktigt att ge de här spelarna erfarenhet av vad det innebär att bära en himmelsblå tröja.

Laguppställning:

Johan Dahlin
Jo Inge Berget, Lasse Nielsen, Dennis Hadzikadunic, Niklas Moisander (Felix Beijmo 56′), Martin Olsson (Jonas Knudsen 77′)
Erdal Rakip (Hugo Larsson 80′), Anders Christiansen (Sebastian Nanasi 77′), Sergio Peña
Ola Toivonen (Patriot Sejdiu 77′), Veljko Birmancevic

Ersättare: Ismael Diawara, Viktor Andersson, Felix Beijmo (56′), Eric Larsson, Matej Chalus, Hugo Larsson (80′), Patriot Sejdiu (77′), Sebastian Nanasi (77′), Malik Abubakari, Samuel Adrian, David Edvardsson, Jonas Knudsen (77′)

huvudpartners

officiella partners