Rydström inför IFK Luleå

Publicerad 23 februari 2024 i Herr,Nyheter

Malmö FF åker till Norrbotten för andra gruppspelsmatchen i Svenska cupen. IFK Luleå står som motståndare – en repris på fjolårets cupmöte.

Cupmatchen mot IFK Luleå 2023.

IFK Luleå – Malmö FF
Lördag 24 februari 13:00
Arcushallen

Biljetter till matchen köper ni r.
TV: Matchen sänds på Sportkanalen/TV4 Play. Se erbjudande här.

Henrik Rydström om:

…positiva besked:
– Truppläget är bra, vi har merparten av spelarna igång och de som inte har varit igång har kommit närmare full träning. Exempelvis AC, som vi bestämde tidigt att han inte skulle vara med de två första cupmatcherna, har tränat på bra i veckan. Niklas [Moisander] är inne i ordinarie fotbollsträning. Josephs [Ceesay] och Antons [Tinnerholm] rehab går åt rätt håll, de var med på vårt löptest häromdagen och är alltså så pass långt framme. Sören [Rieks] har vi varit försiktiga med, men han har tränat i veckan.

…tankarna om matchtruppen:
– Många är tillgängliga, men det finns två delar i det. Vi har en stor trupp och vi vill se vissa spelare i en tävlingsmatch, så jag kommer rotera och göra ändringar från förra startelvan. Det betyder inte att vi tar matchen lättsinnigt utan snarare att vi tycker att vi har en bra trupp. Vi har en del yngre spelare som gjort en jättebra försäsong och som jag vill se, oavsett motstånd, i en tävlingsmatch med en annan dignitet. Det är viktigt att de får vara i den situationen och hantera det.

– Sedan det andra, och det är att vi vet att det är ett speciellt underlag. Det är inget vi pratar om, vi ska kunna spela på alla underlag, däremot finns det förhöjd risk om du kommit tillbaka från skada och de spelarna riskerar vi ingenting med.

…vilka spelare som stannar hemma:
– Vi kommer att ha några spelare hemma: Sören, Anders, Niklas och Pontus. Och Jens, vi vet exempelvis att spelare som kommer in sent så blir det lite annorlunda träning och allting är nytt, lite som när man köper en ny säng. Nu ger vi honom en extra dags recovery för att hinna landa. De kommer inte vara med, sedan kan det förstås tillkomma fler. Man kan alltid vrida och vända på det, ska vi ha med ledarskapet som finns eller vill vi sprida ledarskapet så att andra kliver fram och tar ansvar i den här typen av matcher.

…att möta IFK Luleå igen:
– Vi är medvetna om att Luleå kommer springa och kämpa till de stupar. Det var en rolig upplevelse ifjol tyckte nog vi alla, även om vi vann med ett sent mål var det bra stämning och att komma ut i cupen till orter man annars inte är i.

huvudpartners

officiella partners