Roland: ”Vi måste bli bättre på att vinna våra matcher”

Publicerad 01 november 2009

MFF tappade ledningen och fick bara 1-1 hemma mot Brommapojkarna i säsongens sista match.
– Det är en besvikelse att vi inte tar tre poäng idag, och det är en besvikelse att vi inte hamnar högre upp i tabellen, sa Roland Nilsson efteråt.

Malmö FF slutar sjua i 2009 års allsvenska. Ett snäpp sämre än ifjol och tre snäpp ifrån målsatta topp fyra. Hade MFF vunnit söndagens sista hemmamatch mot BP hade det blivit en sjätteplats istället, men de himmelsblå förmådde inte behålla 1-0-ledningen från 69:e minuten (Edward Ofere) utan släppte till ett kvitteringsmål med fem minuter kvar.

På presskonferensen efter matchen formulerade Roland Nilsson med lugn och tydlighet sitt missnöje med laget insats i säsongsavslutningen.
– Vi var inte beredda att göra det som krävdes fullt ut för att ta tre poäng idag. Det är besvikelse att vi inte tar tre poäng idag, och det är en besvikelse att vi inte hamnar högre upp i tabellen, om man ska summera säsongen. Även om vi har spelat bra fotboll i de flesta matcherna, så måste vi bli bättre på att vinna våra matcher, sa Roland Nilsson.

MFF inledde matchen blekt, och första halvlek förblev mållös.
– Vi sa att vi skulle vara aggressiva direkt från början, och det kan man väl att säga att vi definitivt inte var. Det såg lojt ut, som om säsongen redan var klar och bara att spela av matchen. Efter en kvart tjugo minuter började vi hitta rätt och få lite tempo i passningsspelet, lite rörlighet, och började sätta lite tryck på BP och skapa lite chanser.

En bit in i andra halvlek lyckades hemmalaget skruva upp tempot ett par snäpp och ta kommandot lite mer, och i 69:e minuten kom utdelningen genom 1-0 av Edward Ofere.
– I andra halvlek pratade vi om att öka det trycket, och om att vända spel mycket mer än vi gjort i första. Det klarade vi av bra; i fick ett bättre tryck på BP, men BP var väldigt duktiga, de jobbade väldigt hårt, och vi var lite slarviga i de sista, avgörande passningarna, sa Roland Nilsson.

Dessvärre lyckades det BP att komma upp och kvittera i den 85:e minuten. Därefter hade MFF åtminstone tre riktigt bra chanser till ett segermål i matchens upplösning – men 1-1 skrevs slutresultatet.
– När vi fick vi ledningsmålet kändes det som att vi var lite för nöjda med att bara säkra poängen, vi blev lite tama i vårt passningsspel, i rörligheten och även i det defensiva jobbet. Det var först när BP gör 1-1 som vi höjer oss ett snäpp och plockar fram extrakrafterna vi skulle behövt innan, sa Roland.

Tobias Christoffersson