Rapport från Sydafrikalägret del 1

Publicerad 08 januari 2006

Struligt och turbulent och äntligen framme men det var det värt. Det är en fantastisk upplevelse som väntar MFF-truppen i Sydafrika. Nu väntar mat och vila och imorgon blir det fysträning. Läs om vad som väntar truppen framöver.

12.45 var det samling vid Kulan. Resan gick från Kastrup till Paris och därefter till Johannesburg och vidare till Richards Bay. Det var en hel del turbulens under resan så det skall bli intressant att höra Hasse Mattissons kommentarer på sin blogg. Det kommer dock inte att bli några problem att rapporterar för Hasse. Mobiltelefoner och Internet fungerar trots att man befinner sig, bokstavligen mitt ute i ingenstans.

Strulet fortsatte på flygplatsen och just nu är man utan bagage men detta är lovat vara framme klockan 22 ikväll.

Edward Ofere är på plats men Samuel Barlay och Raoul Kouakous anslutningsflyg har strulat. Samuel dyker upp imorgon men Raoul vet man inte just nu. Men troligtvis morgondagen även för han.

Närmaste flygplats är Richards Bay och härifrån åkte man buss och sedan öppna jeepar. Vägarna är nämligen så smala på slutet att det fungerar inte med något annat. På väg till Thanda passerade man antiloper, vårtsvin och andra djur som går helt fritt. Dock har inga lejon eller elefanter skådats så här långt.

Vädret är varmt men mulet och det regnade faktiskt igår.

Välkomnandet på plats var fantastiskt och det här kommer att bli en upplevelse för livet för alla på plats. Thandas anläggning är en upplevelse i sig och allt är femstjärnigt. Man bor kungligt i exklusiva bungalows med pool.

Malmö FF är just nu ensamma på området som har 125 anställda för att ta hand om sina gäster.

De närmsta dagarna väntar Safariresor, djuphavsfiske och uppträdande av lokalbefolkningen. Men även fysträning, löpning, teambuilding och fotboll(!)

Malmö FF var inbjudna redan ifjol men då saknades en fotbollsplan vilket Tom Prahl ansåg nödvändigt. Nu har man byggt en fotbollsplan enbart för Malmö FF:s besök och dessutom ett gym. Tanken är att man efter besöket även skall kunna använda faciliteterna till det lokala laget Thanda United. Ett lag som Malmö FF för övrigt möter på onsdag eftermiddag i en 2x 20 minuters match.

Thanda har en seriös vision om att locka hit ett av lagen till VM 2010 och till dess skall man även ha byggt en egen landningsbana.

Nu väntar som sagt mat och vila. Imorgon förmiddag fysträning och på eftermiddagen teambuilding.

Följande spelare är med på resan
Mattias Asper
Jonas Sandqvist
Anders Andersson
Olof Persson
Peter Abelsson
Hasse Mattisson
Afonso Alves
Niklas Skoog
Yksel Osmanovski
Jon Jönsson
Samuel Barlay
Joakim Nilsson
Edward Ofere
Glenn Holgersson
Johan Nilsson Guiomar
Raoul Kouakou
Jesper Bech
Jari Litmanen
Behrang Safari
Marcus Pode
Daniel Andersson
Emil Hallfredsson
Daniel Sliper
Rawez Lawan

Klicka här för att komma till Hasse Mattissons blogg

Klicka här för mer information om Thanda