Ny organisation i den sportsliga ledningen

Publicerad 04 januari 2023 i Herr,Nyheter

Inför säsongen 2023 ändrar Daniel Andersson titel från sportdirektör till sportchef. Samtidigt blir Andreas Georgson teknisk chef i Malmö FF med det strategiska ansvaret för att uppnå föreningens långsiktiga sportsliga mål.

Efter rekryteringen av Henrik Rydström som ny huvudtränare för herrarnas A-lag fortsätter arbetet med att optimera föreningens sportsliga ledning. Som ett utfall av den årliga sportsliga utvärderingen kompletteras organisationen nu med en teknisk chef.

Andreas Georgson får rollen som teknisk chef och rapporterar även fortsättningsvis till Daniel Andersson som ändrar titel från sportdirektör till sportchef och arbetar vidare med oförändrat ansvar.

I den tekniska chefens roll ingår bland annat att ha det långsiktiga strategiska ansvaret för Malmö FF:s fotbollsutveckling samt det strategiska ansvaret för att uppnå och sträva mot de mål som sätts upp i den sportsliga strategin. Den tekniska chefen ansvarar också för föreningens scoutingverksamhet på alla nivåer.

Bland de huvudsakliga arbetsuppgifterna ingår exempelvis att ha kontroll på att spelartruppens sammansättning följer sportstrategin och vara väl förberedd med flera alternativ från vår lån- och ungdomsverksamhet eller potentiella nyförvärv.

Daniel Andersson kommer i rollen som sportchef att ha fortsatt huvudansvar för genomförandet av rekryteringar och försäljningar samt i vardagen arbeta nära stab och spelare i våra representationslag.

Niclas Carlnén, VD

– Inför 2022 ökade vi resurserna i den sportsliga ledningsorganisationen med målet att göra den mer hållbar och förbättra möjligheten att nå våra korta och långsiktiga mål. Lutat mot erfarenheterna vi fick under fjolåret samt den utvärdering som genomförts efter säsongen så korrigerar vi nu organisationen inför 2023.

– I rollen som sportchef hjälper Daniels gedigna breda erfarenhet oss att maximera den mer kortsiktiga måluppfyllelsen. Medan Andreas i rollen som teknisk chef med sina erfarenheter, både från tidigare år i föreningen och internationellt, kan säkerställa att vi följer vår sportstrategi och därmed når våra långsiktiga mål. Daniel har på samma sätt som under 2022 ansvaret för hela den sportsliga organisationen och Andreas fortsätter att rapportera till honom.

Daniel Andersson, sportchef

– Det här blir ett bra steg i utvecklingen av vår sportsliga organisation. I det dagliga sportchefsarbetet är det hela tiden mycket som händer, mycket man måste ta hand om och mycket fokus på kort sikt med matcher och transferfönster. Det gör det svårt att hinna göra det arbete vi vill göra kring att bygga Malmö FF starkt på längre sikt. Med den här organisationen är vi alla övertygade om att vi lyfter ett steg till.

Andreas Georgson, teknisk chef

– I jakten på ännu bättre balans mellan kortsiktiga och långsiktiga strategier och tydlighet i min och Daniels rollfördelning blir detta ett viktigt steg. Vi kommer fortsatt jobba nära varandra framför allt med analys, scouting och rekrytering av både spelare och ledare även om ansvarsområdena i övrigt omfördelas lite.

huvudpartners

officiella partners