MFF skriver A-kontrakt med Hugo Andersson

Publicerad 20 november 2018 i Nyheter

Malmö FF är glada att presentera att Hugo Andersson skrivit ett a-lagskontrakt med föreningen. Avtalet sträcker sig till och med 2022.

Den 19-årige mittbacken har under året nått flera stora milstolpar i fotbollskarriären. I maj gjorde han allsvensk debut när han hoppade in i slutet av segermatchen mot BK Häcken och några månader senare fick han också debutera från start när Trelleborgs FF besökte Stadion. Han tackade för förtroendet genom att göra sitt första A-lagsmål efter bara ett par minuters spel i Skånederbyt.

Utöver spel i Allsvenskan har Hugo Andersson 25 U17- och 12 U19-landskamper på meritlistan. Han kom som ungdomsspelare till MFF från Skurups AIF 2011 och i augusti förra året tecknade han ett lärlingskontrakt, som efter bara ett år nu omvandlas till ett A-lagskontrakt. Det fyra år långa avtalet börjar gälla från årsskiftet.

Hugo Andersson:

– Det är en väldigt skön känsla. Man känner sig stolt. Jag har krigat på genom ungdomslagen och nu senaste året varit lärling i seniortruppen. Det blir ett annat tryck på träningarna och det har varit lärorikt. Men det har fungerat bra och det är väl det här kontraktet ett bevis på.

– Nu gäller det att lära av de som har rutin.  Att kolla vad de gör och försöka lägga in det i mitt register. Jag ser också fram emot att vinna SM-guld. Vi klarade inte av det i år. Det ska det bli ändring på.

Daniel Andersson, sportchef:

– Han har under året bevisat att han förtjänar ett A-kontrakt. När han har fått speltid har han gjort väldigt bra ifrån sig. Det är en kille som är enormt målmedveten och alltid försöker bli bättre i alla moment. Han arbetar hårt och har lagom respekt för de andra i truppen.– Det är en spelare som tar för sig i båda straffområdena och det visade han när han gjorde mål mot Trelleborg. Han är bolltrygg, stark på huvudet och i år har vi också haft nytta av honom för att stärka upp mot slutet när motståndarna forcerat.

huvudpartners

officiella partners