Mer än bara fotboll på årets Sommarakademi

Publicerad 18 juni 2021 i Nyheter,Ungdom

Under tre veckor deltar fotbollsspelare mellan 10–12 år i MFF:s sommarakademi på Stadionområdet. Förutom att träna fotboll får ungdomarna bland annat besök av barnboksförfattaren Anette Eggert.

MFF:s Sommarakademi pågår under tre veckor och har blivit en populär tradition för fotbollsspelare i åldern 10–12. Under fyra fotbollsintensiva dagar samlas talangfulla spelare från hela regionen och tränar fotboll tillsammans.

– I grunden går det ut på att vi vill erbjuda en form av meningsfull fritid med möjlighet att träffa nya kompisar. I Malmö FF satsar vi naturligtvis på fotboll. Tanken är att ungdomarna ska ta med sig nyttiga delar både på och utanför planen, säger Per Ågren, sportchef MFF Ungdom.

Under juni månad kommer runt 600 ungdomar vara på plats på Stadionområdet. A-lagsspelarna Melina Skarström, Rebecka Holm, Emma Svensson och Ida Hansson är några av de ledare från MFF som håller i träningarna.

Men fotbollsträning är inte det enda som står på schemat under de varma sommardagarna. Barnboksförfattaren Anette Eggert som bland annat skrivit böckerna ”Sista sparken” och ”Tänk bara fotboll” var på plats på en av träningarna och läste högt ur en av sina böcker.

– Jag har jobbat väldigt mycket med läsande med barn ute i skolor och jag ser ju vad som händer när man kan prata om det i samband med annat. Framförallt i samband med fotboll. När jag var här för första gången för tre år sen var det nästan en magisk upplevelse. Ljuset som tänds i de unga spelarnas ögon när man kopplar fotboll till läsningen är fantastisk, säger Anette Eggert.

I slutet av träningsveckan väntar även en speciell present från författaren till spelarna.

– När man går på fotbollsskola så brukar man få boll, vattenflaska t-shirt men nu får man en bok också. Det ger ett oerhört symbolvärde, framförallt när det kommer från MFF!

huvudpartners

officiella partners