Mathias Nilsson och Mubaarak Nuh lånas ut

Publicerad 23 december 2022 i Herr,Nyheter

Den 23-åriga målvakten Mathias Nilsson och den 20-åriga mittfältaren Mubaarak Nuh lånas ut till Örgryte IS i Superettan under kommande säsong.

Mathias Nilsson och Mubaarak Nuh

Mathias Nilsson skrev lärlingskontrakt med MFF i september 2017 och har de senaste två säsongerna varit utlånad till Östers IF där han var med och tog Växjölaget till allsvenskt kval den gångna säsongen. Mathias Nilsson spelade båda kvalmatcherna då Öster föll mot Varberg.

Mubaarak Nuh kom till Malmö FF från Östers IF som 16-åring där han A-lagsdebuterat vid en ålder av 15 år och fyra månader vilket gjorde honom till Superettans yngste spelare genom tiderna. 2021 lånades Mubaarak Nuh ut till danska Jammerbugt och under hösten 2022 lånades den kvicke mittfältaren ut till BK Olympic där han stod för två mål på nio startade matcher.

Båda spelarna återförenas nu med förre MFF-tränaren Jeffrey Aubynn som nyligen tog över som huvudtränare för Örgryte IS.

Andreas Georgson, sportcheF

– Mubaarak sitter på en oförlöst potential som fortfarande inte kommit ut fullt ut. Sån är fotbollen ibland och vi tror att Örgryte under ledning av Jeff ger väldigt fina förutsättningar för ”Mubbe” att få ut mer av den potentialen och sedan förhoppningsvis kunna återvända till MFF för speltid i vårt herrlag.

– Mathias har etablerat sig som målvakt på elitnivå och blir en viktig pusselbit i Örgrytes lag. Vi hoppas han även tar sista steget för att sedan fullt ut konkurrera om speltid i MFF men det återstår såklart att se efter säsongen om så blir fallet.

huvudpartners

officiella partners