Markus Björkqvist lämnar Malmö FF

Publicerad 24 mars 2023 i Herr,Nyheter

Malmö FF och Trelleborgs FF är överens om en permanent övergång för mittfältaren Markus Björkqvist.

Markus Björkqvist.

Markus Björkqvist anslöt till Malmö FF som elvaåring och återvände till föreningen som femtonåring efter en kortare vända i Husie IF.

Björkqvist tävlingsdebuterade i den himmelsblå tröjan i Svenska cupen på mot Halmstads BK våren 2021 och skrev några månader senare på sitt första A-kontrakt med Malmö FF. I juli samma år fick han även göra sin allsvenska debut med ett inhopp i segern mot Mjällby AIF.

2022 tillbringade 19-åringen på lån i Utsiktens BK där han noterades för 25 matcher och två mål i Superettan för mittfältaren.

Malmö FF och Trelleborgs FF är nu överens om en permanent övergång för Björkqvist. Vi tackar Markus och önskar honom lycka till i fortsättningen!

Daniel Andersson, sportchef:

– Markus kom till oss redan som elvaåring och har genom stort jobb och fin inställning utvecklats på ett starkt sätt. Konkurrensen på det centrala mittfältet i Malmö FF är väldigt tuff, men med speltid i rätt miljö är jag säker på att Markus kommer att utvecklas ytterligare. Vi kommer att fortsätta följa honom i Trelleborg och det blir spännande att se vad Markus kan prestera där.

huvudpartners

officiella partners